Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων: “Να καταγραφούν όλες οι ελλείψεις στα σχολεία”

0

Την καταγραφή όλων των κτιριακών, στεγαστικών και λειτουργικών προβλημάτων και αναγκών όλων των σχολείων της περιοχής, ζητά η Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων με επιστολή που απευθύνεται προς τους διευθυντές των σχολείων και τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η επιστολή αναφέρει:

«Ακόμα μια χρονιά οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι στην εκπαίδευση καλούμαστε να λειτουργήσουμε στα σχολεία των ελλείψεων. Οι κυβερνήσεις σταθερά αδιαφορούν υπονομεύοντας και με αυτόν τον τρόπο τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση και κουκουλώνουν τα ζητήματα πετώντας το μπαλάκι τις επίλυσης στους εργαζόμενους.

Για την αποτελεσματικότερη οργάνωση των διεκδικήσεών μας, καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να συντάξουν μια έκθεση καταγραφής του συνόλου των κτιριακών και υλικοτεχνικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν, όπως τις ανεπάρκειες σε ασφάλεια και λειτουργικότητα των κτιρίων, τη μη προσβασιμότητα ΑμεΑ, τις ανάγκες σε υλικοτεχνική υποδομή και χρηματοδότηση, τις ελλείψεις προσωπικού, τις ανάγκες για υποστήριξη (ΕΔΕΑΥ, ΤΕ, Τμήματα Υποδοχής) και να μας αποστείλουν την έκθεση προκειμένου να την κοινοποιήσουμε και από μέρους μας στους αρμόδιους φορείς και να κινηθούμε κατάλληλα»