Στη δεύτερη φάση του 25ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής 2020, θα συμμετάσχει ένας Συριανός μαθητής του ΓΕΛ Σύρου.

Ο Αθανάσιος Αγγέλου σημείωσε νέα μεγάλη επιτυχία κάνοντας υπερήφανους τόσο τους οικείους του, όσο και όλες τις Κυκλάδες, καθώς είναι ο μοναδικός Κυκλαδίτης μαθητής που πέρασε στη δεύτερη φάση στον 25ο διαγωνισμό αστρονομίας και θα διαγωνιστεί μαζί με 29 ακόμα παιδιά της ηλικίας του.

Η 1η φάση με το όνομα «ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου 2020 σε διάφορα Λύκεια και Γυμνάσια της χώρας.

Στη φάση αυτή, πήραν μέρος όλοι οι μαθητές των τριών τάξεων των Λυκείων και, παράλληλα, όλοι οι μαθητές των τριών τάξεων των Γυμνασίων της χώρας, με διαφορετικά θέματα.

H δεύτερη (2η) φάση «ΙΠΠΑΡΧΟΣ» του διαγωνισμού, θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο, στο αμφιθέατρο του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, (Γεωργίου Καρτάλη 72 – Ροζού, πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο) την Κυριακή, 1η Μαρτίου 2020.

 Σημειώνεται πως για τους μαθητές του Λυκείου, υπάρχει και η τρίτη (3η) φάση του διαγωνισμού, με το όνομα «ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ», η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο, 4-5 Απριλίου 2020. Η συγκεκριμένη φάση αφορά όσα παιδιά του Λυκείου επιθυμούν να στελεχώσουν την Ολυμπιακή Ομάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής. Η 14η Διεθνής Ολυμπιάδα Αστρονομίας – Αστροφυσικής θα διεξαχθεί στην Κολομβία από 13 έως 21 Σεπτεμβρίου 2020.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο ίδιος μαθητής είχε διακριθεί ξανά στο 24ο διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής την περσινή χρονιά.

loading...