Το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Τήνου για ανεμογεννήτριες και μεταφορικό ισοδύναμο

Ψηφίσματα του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Τήνου για τις ανεμογεννήτριες και το μεταφορικό ισοδύναμο

0

Το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Τήνου για ανεμογεννήτριες και μεταφορικό ισοδύναμο

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 22/01/2020

ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Νήσου Τήνου συντάσσεται με το σύνολο των φορέων, των κατοίκων και των φίλων της Τήνου στον αγώνα ενάντια στον βιασμό του φυσικού τοπίου του νησιού, την ανεπανόρθωτη αλλοίωση του περιβάλλοντος και την μετατροπή του σε ένα τεράστιο βιομηχανικό εργοτάξιο από την δημιουργία Αιολικών Πάρκων.

Ζητάμε την αναστολή όλων των εργασιών εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο νησί και την εκπόνηση Ειδικού Χωροταξικού Σχεδίου που θα σέβεται το μέγεθος, τη φύση και την μακραίωνη παράδοση του νησιού μας, τον περιβαλλοντικό, φυσικό και ζωικό, χαρακτήρα του, και τέλος τη θέληση των κατοίκων του για την προστασία του χώρου που έχουν επιλέξει να ζήσουν με ποιότητα ζωής με τις οικογένειές τους.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 22/01/2020

ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Το Μεταφορικό Ισοδύναμο αποτελεί μια απαίτηση δεκαετιών του νησιωτικών κοινωνιών, καθώς για πρώτη φορά εξομοιώνεται το κόστος μεταφοράς του νησιώτη με αυτό του κατοίκου της ηπειρωτικής ενδοχώρας.

Το Μεταφορικό Ισοδύναμο αποτελεί λαϊκή κατάκτηση και το μοναδικό μέτρο αναγνώρισης της νησιωτικότητας, που είναι Συνταγματική Επιταγή.

Συστρατευόμενοι με άλλα σωματεία και συλλόγους των νησιών μας, ζητάμε από την κυβέρνηση να προχωρήσει στη διατήρηση αλλά και στην επέκτασή του μέτρου, όπως προβλεπόταν.

Τέλος, ζητάμε από την πολιτική ηγεσία του Δήμου Τήνου να στηρίξει με σαφήνεια το Μεταφορικό Ισοδύναμο, αποδεικνύοντας έμπρακτα την στήριξη της νησιωτικότητας.