Τίτλους στην Ελλάδα και διακρίσεις στην Ευρώπη – Η φιλοδοξία του Ξενοκώστα για τον Φοίνικα

Χαρά και ικανοποίηση στον αθλητικό κόσμο της Σύρου και όχι μόνο προκάλεσε η πρόσφατη εκδήλωση του ιστορικού σωματείου βόλεϊ Α.Ο. Φοίνικας, κατά την οποία ανακοινώθηκε η επίσημη είσοδος της εταιρίας ONEX A.E. στην ομάδα, πρωτοβουλία η οποία ανήκει στον Πάνο Ξενοκώστα.

Μπορεί να μην έχουν ακουστεί μεγαλοστομίες και ο πήχης να κρατιέται σε ρεαλιστικά πλαίσια, ωστόσο, φιλοδοξία του κ. Ξενοκώστα είναι να προσφέρει βοήθεια στον Φοίνικα ώστε να πετύχει την υπέρβαση και να κερδίσει ότι δεν έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια που αγωνίζεται στη μεγαλύτερη κατηγορία.

Ο Πάνος Ξενοκώστας είναι φανατικός φίλος του Φοίνικα, ενώ όταν βρίσκεται στην Σύρο και η παρουσία του στο νησί συμπίπτει με αγώνα βόλεϊ, πάντα πηγαίνει στο γήπεδο.

Η απόφασή του να εμπλακεί ενεργά με την ομάδα βόλεϊ του Φοίνικα, μπορεί να έχει διάφορες ερμηνείες, πάντως, μία εξ αυτών έχει να κάνει με την προσωπική του επιθυμία να συμβάλει στο σωματείο ώστε να ανέβει ένα σκαλοπάτι υψηλότερα.

Όπως έχει τονίσει σε διάφορους κύκλους, ο κ. Ξενοκώστας, είναι αποφασισμένος να ενισχύσει τον Φοίνικα, αρχής γενομένης από την επόμενη αγωνιστική σαιζόν, ώστε να διευρύνει τους στόχους και να φτάσει μέχρι και την κορυφή. Δηλαδή, όχι απλά να πρωταγωνιστεί στις ελληνικές διοργανώσεις, αλλά να γίνει ακόμη πιο ανταγωνιστικός και να διεκδικήσει τίτλους και μεγάλες διακρίσεις επί ίσοις όροις στο ελληνικό βόλεϊ. Είναι κάτι που στερείται ο Φοίνικας αλλά και ο φίλαθλος κόσμος του νησιού, μιας και η ομάδα της Σύρου έχει φτάσει πολλές φορές στην πηγή, αλλά δεν έχει καταφέρει να πιει νερό.

Ο ισχυρός άνδρας της ΟΝΕΧ και τον ναυπηγείων Νεωρίου Σύρου, φιλοδοξεί, επίσης, να δει τον Φοίνικα να διακρίνεται σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις βόλεϊ φτάνοντας όσο υψηλότερα γίνεται.

Η έλευση του Πάνου Ξενοκώστα στον Α.Ο. Φοίνικα είναι μια πολύ αισιόδοξη εξέλιξη για το μέλλον της ομάδας, το οποίο προμηνύεται λαμπρό με ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες.