Σύρος: “Αυγουστιάτικη” απόβαση… από αποκλεισμένους επιβάτες (βίντεο)

0

Αίσιο τέλος η ταλαιπωρία χιλιάδων επιβατών που ήταν αποκλεισμένοι τόσο σε Πειραιά όσο και Ραφήνα.

Το 4ημερο απαγορευτικό κράτησε στην Αθήνα αρκετούς νησιώτες οι οποίοι επέλεξαν για διακοπές ή για κάποια εργασία να βρίσκονται εκτός του νησιού.

Αιτία ήταν οι δυσμενείς συνθήκες θυελλωδών βορείων ανέμων της πρόσφατης κακοκαιρίας «Ηφαιστίωνας» οι οποίες επέβαλαν για λόγους ασφαλείας απαγορευτικό απόπλου.
Η απόβαση…των επιβατών πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί με τρία πρωινά δρομολόγια για Σύρο. Μετά την άρση του απαγορευτικού τα πλοία ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ, ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ και BLUE STAR 2 προσέγγισαν το λιμάνι της Ερμούπολης προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους επιβάτες οι οποίοι είχαν αποκλειστεί εδώ και τέσσερις ημέρες.

Το λιμάνι γέμισε με κόσμο, οχήματα και φορτηγά σε μήνα Ιανουάριο, θυμίζοντας σκηνικό Αυγούστου. Στο σχόλιο μας δεν μπορούμε να συμπεριλάβουμε και τα πλοία καθώς η τριπλή ταυτόχρονη παρουσία πλοίων θυμίζει παλιές καλές εποχές όταν το λιμάνι της Σύρου, οι ακτοπλοϊκές εταιρίες το εκτιμούσα και το υπερασπίζονταν. Οπότε τρία πλοία ταυτόχρονα στο λιμάνι της Σύρου, ούτε μήνα Αύγουστο!

Σύμφωνα με πληροφορίες και τα τρία πλοία μαζί αποβίβασαν περισσότερους από 1200 επιβάτες, 140 Ι.Χ. και 10 φορτηγά.

Το λιμενικό σώμα βρέθηκε σε αυξημένη επιφυλακή για τη διευκόλυνση των επιβατών, με Έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα, ενώ σύσσωμη η δύναμη του Λιμεναρχείου Σύρου βρέθηκε στο λιμάνι υπό τον συντονισμό  του Λιμενάρχη κ. Βαμβακούση.

Σημειώνεται ότι ακόμα δυο δρομολόγια θα προσεγγίσουν το νησί μας απόψε το βράδυ απο το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιώντας έκτακτα διπλά δρομολόγια.