Ρολά ασφαλείας – η λύση για την ασφάλεια: Αλήθεια ή μύθος;

0

Η ασφάλεια μίας επιχείρησης έχει πολύ μεγάλη σημασία στις μέρες μας. Αν μία επιχείρηση πέσει θύμα διαρρηκτών θα επηρεαστεί σημαντικά όχι μόνο η ψυχολογία του ιδιοκτήτη και του προσωπικού, αλλά πιθανότατα και η ίδια της η ύπαρξη. Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να μην μπορέσει να ανακάμψει σωστά μία επιχείρηση αν υποστεί ζημιές από κλοπή, διάρρηξη ή ακόμη και καταστροφές που μπορεί να προκληθούν από ταραξίες. Τα καλά νέα είναι ότι ο περισσότερος κόσμος έχει αρχίσει να το συνειδητοποιεί αυτό και πλέον σχεδόν σε όλα τα καταστήματα βλέπουμε συστήματα ασφαλείας.

Πολλοί επιχειρηματίες επιλέγουν να θωρακίσουν την επιχείρηση τους με συναγερμούς και συστήματα με κάμερες τελευταίας τεχνολογίας, δίνοντας έτσι στους υποψήφιους κλέφτες να καταλάβουν ότι ο χώρος που έχουν στο μάτι φυλάσσεται καλά και ο ιδιοκτήτης του δεν έχει σκοπό να τους αφήσει να δράσουν ανενόχλητοι. Αρκούν όμως αυτά τα μέτρα ασφαλείας για να μπορεί κάποιος να πει ότι το κατάστημα του είναι απολύτως ή έστω πολύ καλά θωρακισμένο και ασφαλές; Η αλήθεια είναι πως όχι.

Κατά γενική ομολογία των ειδικών στον χώρο της ασφάλειας, οι συναγερμοί και οι κάμερες είναι μεν καλά μέτρα ασφαλείας, αλλά δεν είναι απολύτως απαραίτητα. Τα ρολά ασφαλείας είναι αυτά που θεωρούνται η απόλυτη λύση για την ασφάλεια και τα οποία θα πρέπει να αποτελούν την προτεραιότητα κάθε επιχειρηματία που σέβεται τον εαυτό του. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Για να το καταλάβετε καλύτερα, ας μιλήσουμε λίγο για τους κλέφτες.

Οι περισσότεροι κλέφτες είναι ερασιτέχνες

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξέρετε, είναι το γεγονός ότι οι περισσότεροι κλέφτες ανήκουν στην κατηγορία των ερασιτεχνών, τι σημαίνει αυτό; Με απλά λόγια, πρόκειται για ευκαιριακούς εγκληματίες, για άτομα που δεν κλέβουν κατ’ επάγγελμα, αλλά αναγκάζονται να το κάνουν γιατί χρειάζονται χρήματα και συνήθως πολύ γρήγορα ή και άμεσα. Για να καταλάβετε καλύτερα, οι κλέφτες αυτοί είναι συνήθως χρήστες ναρκωτικών ή απελπισμένοι φτωχοδιάβολοι που ψάχνουν για λίγα μετρητά. Δεν δρουν με σχέδιο και δεν έχουν πολλές γνώσεις κι εργαλεία. Δρουν γρήγορα και προτιμούν τους εύκολους στόχους.

Συναγερμοί και κάμερες δρουν σε ψυχολογικό επίπεδο

Όπως είπαμε και παραπάνω, οι περισσότεροι κλέφτες θα προτιμήσουν έναν εύκολο στόχο. Οι κάμερες και οι συναγερμοί θα τους κάνουν λοιπόν να σκεφτούν πολύ καλά πριν να δοκιμάσουν να ανοίξουν ένα μαγαζί που προστατεύεται από αυτά. Η παρουσία τους πολλές φορές είναι αρκετή για να αποτρέψει τους ΠΟΛΥ ερασιτέχνες, όμως δυστυχώς, ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό ενδέχεται να πάρει το ρίσκο, λόγω απελπισίας. Σε αυτή τη περίπτωση, ο συναγερμός και οι κάμερες το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να κάνουν την επίσκεψη των κλεφτών πιο σύντομη και να καταγράψουν τις κινήσεις τους για να βοηθήσουν την αστυνομία. Ζημιές στην επιχείρηση θα γίνουν, το πόσο μεγάλες θα είναι αυτές, εξαρτάται από τον κλέφτη.

Τα ρολά ασφαλείας είναι φυσικό εμπόδιο

Όπως μπορείτε να καταλάβετε, το παν για την ασφάλεια του καταστήματος είναι να μην μπει ο κλέφτης μέσα σε αυτό καθόλου γιατί αν μπει, τότε σίγουρα θα προκαλέσει κάποια ζημιά. Ακόμη και μια σπασμένη τζαμαρία έχει αρκετά μεγάλο κόστος αντικατάστασης και αφήνει και το μαγαζί εκτεθειμένο. Τα ρολά ασφαλείας στην ουσία είναι ένα εμπόδιο ανάμεσα στον κλέφτη και την επιχείρηση. Αν θέλει να μπει, θα πρέπει να το απομακρύνει και για να το πετύχει αυτό χρειάζονται γνώσεις κι εργαλεία. Όπως είπαμε όμως παραπάνω, οι περισσότεροι κλέφτες είναι «ερασιτέχνες», οπότε δεν έχουν τις εν λόγω γνώσεις κι εργαλεία.

Επιπλέον, τα ρολά ασφαλείας δεν κρατούν μακριά μόνο τους κλέφτες, προστατεύουν και από αντικείμενα που μπορεί να πετάξει κάποιος στην βιτρίνα είτε για να τη σπάσει στα πλαίσια κάποιων ταραχών κι επεισοδίων (με τη πρόθεση, ίσως, να γίνει και πλιάτσικο), είτε για να καταφέρει να αποκτήσει πρόσβαση στο μαγαζί αν δεν ξέρει πώς να διαρρήξει τη πόρτα. Όπως μπορείτε να καταλάβετε λοιπόν, δεν είναι υπερβολή το να λέμε ότι τα ρολά προσφέρουν τεράστια ασφάλεια σε ένα κατάστημα. Μπορείτε με μια απλή αναζήτηση στο google με την φράση ρολά ασφαλείας τιμές να βρείτε επιπλέον πληροφορίες αλλά και το ποσό που μπορεί να χρειαστείτε.