Ο Πάγος γιόρτασε το νέο έτος με την κοπή πίτας των συλλογικών του φορέων (φωτο)

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν σε κοινή εκδήλωση το απόγευμα της Δευτέρας 6 Ιανουαρίου, η Κοινότητα Πάγου, η ενορία, η ΚΑΡΙΤΑΣ και ο Πολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην ενοριακή αίθουσα του Πάγου και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα, ενώ παρόντες ήταν ο εφημέριος του Πάγου, π. Κλαούντιο, ο Βουλευτής Κυκλάδων, Φίλιππος Φόρτωμας, ο αντιπεριφερειάρχης, Μάρκος Δαδάος, ο αντιδήμαρχος, Μηνάς Αληφραγκής, ο εντεταλμένος σύμβουλος της ενότητας Άνω Σύρου, Παναγιώτης Κουταβάς, ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ, Γιάννης Βρούτσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μάριος Βουτσίνος και Νίκος Σκευοφύλακας.

Η εορταστική εκδήλωση ξεκίνησε με τα κάλαντα των Φώτων, των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και στη συνέχεια ακολούθησαν οι χαιρετισμοί και οι ευχές από τους διοργανωτές και τους επισήμους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  "Ανάσα" για το ΕΚΑΒ Σύρου και άλλων 6 νησιών

Η πρόεδρος της Κοινότητας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Πάγου, Μαρία Ξανθάκη,  ευχήθηκε σε όλους για τη νέα χρονιά, αναφέρθηκε στη νέα προσπάθεια η οποία γίνεται από το καινούργιο σχήμα της Κοινότητας Πάγου, ενώ κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να στηρίξουν πιο ενεργά τον Πολιτιστικό Σύλλογο και τις δραστηριότητές του.

Στη συνέχεια, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πάγου μετά από ομόφωνη απόφαση,  απένειμε στο ιδρυτικό μέλος, Ιωσήφ Ρούσσο (Ζήσο), τιμητική πλακέτα  για την πολυετή και πολύτιμη προσφορά του στον Σύλλογο και στα εν γένει κοινωνικά δρώμενα της Κοινότητας, του Αθλητικού Ομίλου και του χωριού.

Και η εκδήλωση έκλεισε με την κλήρωση των δώρων της λαχειοφόρου της Ενορίας του Πάγου, ενώ ο τυχερός που βρήκε  το φλουρί ήταν ο Κοσμάς Δαμιανός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Η κατανομή των εδρών στο νέο περιφερειακό συμβούλιο. Τι κερδίζουν ανά νησί οι παρατάξεις