Με σημαντικές βραβεύσεις η πίτα στην Άνω Σύρο

0
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν το Σάββατο 11 Ιανουαρίου σε κοινή εκδήλωση η Κοινότητα Άνω Σύρου ,το Κ.Α.Π.Η. Άνω Σύρου και η ΑΙΓΑΙΟ Ραδιοτηλεόραση.
Η αίθουσα του Κ.Α.ΠΗ Άνω Σύρου αποδείχτηκε πολλή μικρή καθώς γέμισε ασφυκτικά μετά από αρκετά χρόνια με αρκετούς κατοίκους του δημοτικού διαμερίσματος της Άνω Σύρου, προσκεκλημένους και τιμώμενα πρόσωπα.
 
Την εκδήλωση άνοιξε το παραδοσιακό εργαστήρι Σύρου «Άρωμα Παράδοσης» με παραδοσιακά κάλαντα από την Ζάκυνθο, την Ικαρία, την Σύρο και την Τήνο.
Ο πρόεδρος της κοινότητας Πέτρος Ραουζαίος , ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους για την παρουσία τους ενώ ευχήθηκε να συνεχιστεί η συνεργασία που υπάρχει με τη δημοτική αρχή για τη βελτίωση της καθημερινότητας και την ανάπτυξη του μεσαιωνικού οικισμού της Άνω Σύρου.
Ο κ. Ραουζαίος ευχαρίστησε την αντιδήμαρχο Πολιτισμού και τουρισμού κα Αλίκη Λεονταρίτη την παραχώρηση ενός γραφείου προς τη κοινότητα της Άνω Σύρου, έτσι ώστε να συνεδριάζει το τοπικό συμβούλιο και να υπάρχει ένα χώρος για τους δημότες της Άνω Σύρου, να απευθυνθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Αμέσως μετά οι εκπρόσωποι των δύο Εκκλησιών, ευλόγησαν και έκοψαν την αγιοβασιλόπιτα αφού πρώτα μετέφεραν τις ευχές των προκαθημένων τους οι οποίοι απουσίασαν για λόγους ποιμαντικούς.
Ευχές απηύθυναν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Κεράνης, ο χωρικός υπεύθυνος Παναγιώτης Κουταβάς, οι αντιδήμαρχοι Οικονομικών και Πολιτισμού Γιάννης Πιταούλης και Αλίκη Λεονταρίτη, η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κανδιώ Μαραγκού, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Ανδρέας Γιαλόγλου, ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Γιάννης Βρούτσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ρόζα Ξανθάκη, Θωμαή Μενδρινού, η τοπική σύμβουλος της Ερμούπολης Άρια Δαφνά και τοπικοί σύμβουλοι της Κοινότητας Άνω Σύρου.
 
Επίσης χαιρετισμούς και ευχές μετέφεραν ο διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου, ο υποδιοικητής της ναυτικής βάσης, ο εκπρόσωπος του Τάγματος Εθνοφυλακής Ερμούπολης και ο διοικητής της 6ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής. Ο πρόεδρος των ΚΑΠΗ στη Σύρο Μάρκος Ρούσσος ευχήθηκε να ανοίξει ξανά το ΚΑΠΗ της Άνω Σύρου καθώς δεν λειτουργούσε εδώ και καιρό.
 
Πίτα της ΑΙΓΑΙΟ Ραδιοτηλεόρασης με αποχώρηση… του προέδρου!
 
Η βραδιά εκτός από το οικογενειακό κλίμα, είχε αντιδράσεις και παρασκήνιο μεταξύ των δύο Ραουζαίων Πέτρου και Παυλού. Ο λόγος; Η παρουσία του δημοσιογράφου και ιδιοκτήτη του SYROSTV1 , Κομνηνού Στρογγύλη. Όπως γνωρίζουμε όλοι οι σχέσεις του Παύλου Ραουζαίου και του Κομνηνού Στρογγύλη δεν είναι και οι καλύτερες, ιδιαίτερα μετά το μαύρο στην Αιγαίο Τηλεόραση.
 
Ο κ. Ραουζαίος Παύλος λίγο πριν ξεκινήσει η εκδήλωση, έκανε γνωστό στον εξάδελφο του και πρόεδρο της Κοινότητας Πέτρο Ραουζαίο ότι αποχωρεί από την εκδήλωση, για το λόγο ότι δεν μπορεί να κόψει και να γιορτάσει με κάποιον που έχει σταθεί απέναντι στον Αιγαίο.
 
Τη πίτα τελικά έκοψε ο αντιπρόεδρος της ΡΕΔΗΣΕ Πέτρος Φρέρης, ενώ έκανε γνωστό πως σχεδιάστηκε ένα νέο πλάνο για την ΑΙΓΑΙΟ ραδιοτηλεόραση και ευχήθηκε να γυρίσει σύντομα το σήμα του ΑΙΓΑΙΟ στους τηλεοπτικούς μας δέκτες.
 

Βραβεύσεις προσφοράς και αλληλεγγύης
Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης περιελάμβανε σημαντικές βραβεύσεις φορέων και προσώπων που πασχίζουν καθημερινά να υπηρετούν τους πολίτες συμμετέχοντας σε επιχειρήσεις με απόλυτο επαγγελματισμό και αυτοθυσία, αψηφώντας τον κίνδυνο για την ίδια τους τη ζωή .
 
Πρώτη βράβευση αποδόθηκε στο 4ο Τ.Ε.Α.Σ. (Τάγμα Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού) λόγω της υπερ πολύτιμης κοινωνικής τους προσφοράς, στις Αεροδιακομιδές.
Δεύτερη βράβευση απέδωσαν στη Περιφερειακή Αστυνομική Δ/νση Ν.Αιγαίου ,για το κοινωνικό έργο που επιτελεί καθώς επίσης και το Λιμεναρχείο Σύρου, για το πολύτιμο έργο που προσφέρει, στους τομείς έρευνας, διάσωσης και των θαλασσίων διακομιδών ασθενών.
Στη συνέχεια βραβεύτηκε ο Συριανός πλοίαρχος Σιδερής Μαμίδης, για τις υπηρεσίες που πρόσφερε κατά την άσκηση του επαγγέλματός του , με κυρίαρχο τις 21 διασώσεις συνανθρώπων μας (ναυαγών και μεταναστών).
Η Τελευταία διάκριση αποδόθηκε στη Συριανή ταλαντούχα ερμηνεύτρια Ελπίδα Γαδ, για την επιτυχία της, στο μουσικό τηλεπαιχνίδι “Τhe Voice”.
Η εκδήλωση έκλεισε με δώρα και κέρασμα προς τους καλεσμένους.
loading...