Κυκλάδες: Εγκρίσεις δρομολογίων και σουρεαλιστικές καταστάσεις στην ακτοπλοΐα

0

Εξελίξεις, αναταραχές και σουρεαλιστικές καταστάσεις στο χώρο της ελληνικής ακτοπλοΐας επιφύλασσε η σημερινή ημέρα.

Καταρχάς, από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανακοινώθηκε ότι: εγκρίθηκαν, μεταξύ άλλων, τα δρομολόγια της εταιρίας Golden Star Ferries, στη γραμμή από Ραφήνα έως Μύκονο και Νάξο, καθώς και τα δρομολόγια από Ηράκλειο Κρήτης προς τα παραπάνω νησιά.

Επίσης, εγκρίθηκε η έκτακτη δρομολόγηση του ταχύπλοου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου “Thunder” της εταιρίας Fast Ferries από Πειραιά για Νάξο, Σαντορίνη με προσέγγιση και στα λιμάνια της Ανάφης και της Θηρασιάς.

Η Golden Star Ferries, εκτιμώντας ότι δε θα γίνουν αποδεκτά τα αιτήματά της, προφανώς βιάστηκε και εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση κατά της ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας, απειλώντας μάλιστα να αποχωρήσει από το χώρο της ελληνικής ακτοπλοΐας.

Λίγη ώρα αργότερα, όταν έγινε επισήμως γνωστή η θετική πρόθεση του Υπουργείου, η εταιρία με νεότερη ανακοίνωσή της αναθεώρησε, πήρε πίσω την προειδοποίηση της, τονίζοντας ότι κρατά στάση αναμονής.

Στο μεταξύ, η εταιρία Sea Jets με δική της ανακοίνωση απαντά και καταφέρεται σε βάρος του δημάρχου Ανάφης, Ιάκωβου Ρούσσου, για θέμα παρασκηνιακών διεργασιών στην ακτοπλοΐα.