Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας και βράβευση του επιχειρηματία Ιωσήφ Βουτσινου στον Γαλησσά

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν το πρωί της Κυριακής, η Ενορία Γαλησσά, η Κοινότητα Γαλησσά, το ΚΑΠΗ Γαλησσά, ο Εξωραϊστικός Πολιτικός Σύλλογος Γαλησσά, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο Άγιος Στέφανος», ο Ναυτικός Όμιλος Γαλησσά και η ΚΑΡΙΤΑΣ Γαλησσά.

Όλοι οι θεσμικοί φορείς της περιοχής, συγκεντρώθηκαν γι αυτή την πρώτη κοινή εκδήλωση του 2020 και αντάλλαξαν ευχές για το νέο έτος.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ των άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών, Μάρκος Δαδάος, ο δήμαρχος Σύρου, Νίκος Λειβαδάρας, ο αντιδήμαρχος Μηνάς Αληφραγκής, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σύρου, Ανδρέας Γιαλόγλου, ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα της περιφερειακής ενότητας Άνω Σύρου, Παναγιώτης Κουταβάς, ο υπεύθυνος των ΚΑΠΗ του Δήμου, Μάρκος Ρούσσος, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Αλέξης Αθανασίου, Μάριος Βουτσίνος και Ρόζα Ξανθάκη.

Εκτός από τους παραπάνω, χαιρετισμούς απηύθυναν, οι πρόεδροι της Κοινότητας Γαλησσά, Γιάννης Βουτσίνος, του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλησσά, Γιάννης Βουτσίνος, του Ναυτικού Ομίλου Γαλησσά, Γιώργος Αντωνίου, του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Άγιος Στέφανος», Νικολέττα Βακονδίου και η υπεύθυνη του τοπικού ΚΑΠΗ, Αγνή Βουτσίνου.

Οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων κάλεσαν τις συλλογικές δυνάμεις της περιοχής να εργάζονται πάντα με πνεύμα συνεργασίας για το καλό και την πρόοδο του Γαλησσά. Την περίοδο αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο δημιουργίας παιδικής χαράς στον Γαλησσά, ενώ εντός του 2020 αναμένεται η προμήθεια νέου εξοπλισμού για την παραλία της περιοχής, όπως και η έναρξη των διαδικασιών για την προμελέτη αποχέτευσης. Ιδιαίτερη μνεία έγινε και για την πρόσφατη ασφαλτόστρωση του επαρχιακού οδικού δικτύου.

Ξεχωριστή στιγμή της εκδήλωσης αποτέλεσε η βράβευση του επιχειρηματία, Ιωσήφ Βουτσίνου, ιδρυτή της μεγαλύτερης ξενοδοχειακής μονάδας που λειτουργεί στην Σύρο, Hotel Dolphin Bay, στον οποίον απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα για την προσφορά του στον τουρισμό, την απασχόληση και την τοπική οικονομία γενικότερα.