Κοπή πίτας και γλέντι στο φιλόξενο Δανακό

Παγωμένη βραδιά αυτή της Κυριακής 5 Ιανουαρίου, ζεστή όμως η ατμόσφαιρα στην κοπή πίτας του Δανακού, χάρη στην πάντα φιλόξενη υποδοχή των κατοίκων του οικισμού.

Η ενορία του χωριού, Αγία Θηρεσία και η Κοινότητα Γαλησσά πραγματοποίησαν την εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στην ενοριακή αίθουσα της περιοχής, στην οποία έλαβαν μέρος ο εφημέριος του Δανακού π. Γιάννης Ρούσσος, ο βουλευτής Κυκλάδων, Φίλιππος Φόρτωμας, ο δήμαρχος Σύρου, Νίκος Λειβαδάρας, ο αντιδήμαρχος, Μηνάς Αληφραγκής, οι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Κουταβάς, Μάριος Βουτσίνος και Ρόζα Ξανθάκη, ο πρόεδρος της Κοινότητας, Γιάννης Βουτσίνος μαζί με το κοινοτικό συμβούλιο και πολλοί κάτοικοι και φίλοι του Δανακού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Η αναβίωση της συριανής Φακλας ( Πυροφάνι) στα Λαζαρέττα

Μετά τις καθιερωμένες ευχές για μια καλή και δημιουργική χρονιά και το κόψιμο της βασιλόπιτας, οι δανακιανοί φρόντισαν να υποδεχθούν τους παριστάμενους με το δικό τους ιδιαίτερο και ξεχωριστό τρόπο, μετατρέποντας την εκδήλωση σε γλέντι.

Οι κάτοικοι του χωριού προσέφεραν σπιτικό φαγητό, ντόπιο καλό κρασί και τσίπουρο, τα οποία συνοδεύτηκαν από μουσική, χορό και διασκέδαση μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σε μια όμορφη ατμόσφαιρα.