Κακοκαιρία «Ηφαιστίων»: Μανιασμένα κύματα «κατάπιαν» τη Σύρο – Δεκάδες κλήσεις για βοήθεια στην Πυροσβεστική

0

Ξεριζώματα δέντρων, σπασίματα κλαδιών αλλά και μικρές κατολισθήσεις έφερε ο Ηφαιστίωνας κατά την επίσκεψή του στο νησί μας.

Αρκετά και μικρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Σύρου προκάλεσε η κακοκαιρία «Ηφαιστίωνας» με ισχυρές βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Τα προβλήματα εστιάζονται κυρίως λόγω των ανέμων και δευτερεύοντος εξαιτίας του κρύου και έρχονται συνοδεύουν την επέλαση του «Ηφαιστίωνα» στη Σύρο, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από το πρωί της Δευτέρας.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η Πυροσβεστική να επιχειρήσει σε δεκάδες συμβάντα από το πρωί της Δευτέρας μέχρι και αυτή την ώρα.

Σύμφωνα με ενημέρωση του διοικητή της Π.Υ. Ερμούπολης  κ. Παπαμιχαήλ Χριστόδουλου στο Cyclades24.gr, τα μεγαλύτερα προβλήματα αφορούν τις πτώσεις δέντρων, τα αιωρούμενα αντικείμενα όπως πινακίδες, ταμπέλες και μία σκεπή πίσω από το SUPER MARKET Βιδάλης.

Επίσης στην περιοχή των Ταλάντων σημειώθηκαν μικρές κατολισθήσεις  από πέτρες οι οποίες απομακρύνθηκαν άμεσα από περαστικούς πριν ακόμα φτάσει στο σημείο η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ο  κ. Διοικητής μας ενημέρωσε ότι ανάλογα προβλήματα έχουν σημειωθεί και στα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων τα οποία και αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία.

Σε μερικές περιοχές της Ερμούπολης σημειώθηκαν και διακοπές ρεύματος, εξαιτίας του ισχυρού αέρα που ξεπερνά σε ένταση τα 10 μποφόρ, τα καλώδια κόβονται με αποτέλεσμα αρκετές περιοχές να μένουν χωρίς ρεύμα, με τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ να δίνουν τον δικό τους αγώνα για την αποκατάσταση των ζημιών υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Την ίδια ώρα τον δικό τους αγώνα δίνουν τα συνεργεία του Δήμου Σύρου Ερμούπολης για την διατήρηση της ομαλής κυκλοφορίας των οχημάτων στο οδικό δίκτυο. Οι αρχές καλούν τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

Οι ζημιές ευτυχώς είναι μικρές, ωστόσο χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή από τους οδηγούς.

Δείτε φωτογραφικό υλικό:

Μανιασμένα κύματα «κατάπιαν» τη Σύρο

Το Cyclades24.gr στηρίζεται στην διαδραστικότητα και την επικοινωνία με όλους τους αναγνώστες που καθημερινά επικοινωνούν, σχολιάζουν, καταγγέλλουν ή στέλνουν φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο όπου βρίσκονται.

Αν θέλεις να στείλεις φωτογραφία ή βίντεο για να δημοσιευθεί στο Cyclades24, αποθήκευσε στο κινητό σου τηλέφωνο αυτόν τον αριθμό 6937186961 και στείλε μέσω Viber (χωρίς χρέωση), μέσω WhatsApp (χωρίς χρέωση) ή μέσω mms (με χρέωση του παρόχου).

Μπορείς να στείλεις φωτογραφίες ή βίντεο και μέσω Facebook στην σελίδα του Cyclades24.gr: https://www.facebook.com/cyclades24.gr/  και με email: [email protected]