ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ: Το νέο Super market που έρχεται στη Σύρο – Που ανοίγει το νέο κατάστημα

Εξαγορές

Ένα ακόμα κατάστημα Super Market μεγάλης αλυσίδας έρχεται στην Ερμούπολη.

Συγκεκριμένα, στο τριώροφο κτήριο που βρίσκεται το Hondos cender (το οποίο θα έχει μεταφερθεί στον πεζόδρομο της Ερμούπολης και πρώην κατάστημα admiral)  στην παραλία της Ερμούπολης στην καρδιά της πόλης, θα ανοίξει τις πύλες του για το κοινό η γνωστή αλυσίδα ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ.

Πρόκειται για μία εταιρία που αριθμεί τα τελευταία χρόνια δεκάδες καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, ενώ Χαρακτηριστικό της εταιρίας είναι οι χαμηλές τιμές στα προϊόντα της και η μεγάλη ποικιλία προϊόντων που μπορεί να συναντήσει κανείς.

Το κτίριο στην παραλία της Ερμούπολης που ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το συγκεκριμένο Super Market, αναμένεται να βρεθεί από αρχές Φεβρουαρίου σε πυρετώδη τεχνικές εργασίες, προκειμένου να είναι το συντομότερο δυνατό έτοιμο για το κοινό.

Είναι βέβαιο ότι είσοδος της ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ, όπως τουλάχιστον σχεδιάζεται να γίνει, θα φέρει σημαντικές ανατροπές και έναν ακόμη ισχυρό παίκτη σε μια περίοδο που σημειώνεται ήδη μάχη προσφορών για προσέλκυση πελατών.

Να σημειωθεί πως η ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός αριθμεί σήμερα πάνω από 300 καταστήματα (210 εταιρικά και 100 Αριάδνη), ενώ πέρυσι ο τζίρος της ανήλθε σε 310 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, από πέρσι το καλοκαίρι υπάρχει συνεργασία της ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ με το Super Market του Φοίνικα. Παρόμοια συνεργασία ανακοίνωσε και το Μάννα Μάρκετ πριν από δύο ημέρες.

Ποια είναι η αλυσίδα ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Το χρονικό της αλυσίδας όμως ξεκινά από το 1948 όταν ο κύριος Ανδρέας Κρητικός ίδρυσε το πρώτο του κατάστημα στην Αίγινα.

Βλέποντας τις ανάγκες της περιοχής, αλλά και του ανθρώπου σε βάθος χρόνου, οραματίστηκε τη δημιουργία ενός κλασικού παντοπωλείου.  Η προσφορά του στην τοπική κοινωνία, αλλά και η αποδοχή του κόσμου τον οδήγησε στην δημιουργία και άλλων καταστημάτων στην περιοχή. Τα γονίδια που ως φυσική εξέλιξη ακολουθούν τους διαδόχους, ( Άγγελος, Νεκτάριος, Δημήτρης Κρητικός), (εξού και η επωνυμία ΑΝΕΔΗΚ από τα αρχικά των ονομάτων τους), δημιουργούν το πρώτο τους μεγάλο κατάστημα στην Αίγινα το 1983.

H ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ιδρύεται το 1996.

Το 2000 η αλυσίδα ξεπερνάει τα όρια της Αίγινας και επεκτείνεται στον Αργοσαρωνικό με 5 νέα καταστήματα.

Το 2007 ιδρύεται το 1ο κέντρο διανομής και αποθήκευσης στην Μαγούλα με σκοπό να εξυπηρετήσει την ανάπτυξη αλλά και την επέκταση της αλυσίδας σε νέες περιοχές.

Τα αμέσως επόμενα χρόνια, η ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ, με εξαγορές και δημιουργία νέων καταστημάτων, επεκτείνεται στην Κορινθία, στην Αργολίδα, στην Εύβοια αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Η ανάπτυξη συνεχίστηκε στην Αττική προσφέροντας επιπλέον ένα νέο μοντέλο συνεργασίας Franchise ευέλικτο στη λειτουργία του, χαμηλού ρίσκου και εγγυημένης κερδοφορίας για τον υποψήφιο franchise με την επωνυμία ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΤΟP MARKET.

Τα τελευταία χρόνια, έχοντας σαν αφετηρία τις ισχυρές βάσεις των καλών οικονομικών αποτελεσμάτων της, η ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ συνεχίζει με ένα δυναμικό επενδυτικό πλάνο, αναπτύσσοντας την δραστηριότητά της σε όλη την Ελλάδα.

Η είσοδος της «ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ», στο μετοχικό κεφάλαιο της αλυσίδας «ΥΠΕΡ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ», στις αρχές του2017, η οποία δραστηριοποιείται στους Νομούς Καστοριάς, Κοζάνης, Φλώρινας και Γρεβενών, μέσω 40 σημείων λιανικής πώλησης ήταν μόνο το πρώτο βήμα για την άνοδο της ΚΡΗΤΙΚΟΣ στην Βόρεια Ελλάδα.

Το επενδυτικό πλάνο συνεχίστηκε τον Ιούλιο του 2017 με την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της αλυσίδας CRM–ΑΡΙΑΔΝΗ που αριθμεί 92 συνδεδεμένα μέλη στην περιοχή της ΚΡΗΤΗΣ, μέσω συμβάσεων δικαιόχρησης (franchise), τα οποία φέρουν τα διακριτικά της σήματα.

Μέλος του ΕΛΟΜΑΣ, του μεγαλύτερου ομίλου αγορών στην Ελλάδα, η ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ Α.Ε εξελίσσεται με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια, με επενδύσεις την τελευταία πενταετία άνω των 23 εκατ. ευρώ διαθέτοντας 5 κέντρα Logistics και απασχολώντας συνολικά πάνω από 2500 άτομα στο δυναμικό της.