Η Έφη Αναστασοπούλου στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Europe for citizens-Old towns, new results

Η Έφη Αναστασοπούλου παρευρέθηκε στον δήμο San Cassiano της περιφέρειας της Puglia (Apuglia region )για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Europe for citizens

0

Η Έφη Αναστασοπούλου στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Europe for citizens-Old towns, new results

Η Έφη Αναστασοπούλου παρευρέθηκε στον δήμο San Cassiano της περιφέρειας της Puglia (Apuglia region )για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Europe for citizens – Η Ευρώπη για τους πολίτες, το οποίο συνέγραψε και εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και συμμετέχει ως European project manager και ειδικός συνεργάτης του Δήμου Αλίμου, καθώς εκείνη συνέταξε την πρόταση και ήταν υπεύθυνη για την εξεύρεση όλων των εταίρων του έργου.

Η πρόταση της αφορά πόλεις με ιστορική σημασία και εύρος στον πολιτιστικό τομέα και στην ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των πόλεων αυτών, όσον αφορά την Ευρωπαϊκή ένωση, την συνεργασία των λαών αυτών, την ανάπτυξη τους και την αναπτυξιακή τους πορεία.

Καθορίζει τις σχέσεις των πόλεων αυτών με την Ευρωπαϊκή ένωση, αναπτύσσει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τι θέλουν οι πολίτες από την Ευρωπαϊκή ένωση ώστε να νιώθουν ασφαλείς και να εισακουστούν οι απόψεις τους.

Η κα Αναστασοπούλου συνομίλησε με τον δήμαρχο του San Cassiano κύριο Gabriel Petracca και συντόνισε όλους τους εταίρους-δήμους από την Ευρώπη, τον δήμο του San cassiano από την Ιταλία, τον δήμο Αλίμου από την Ελλάδα, τον δήμο Novo Mesto από την Σλοβενία, τον δήμο του Cheste από την Ισπανία, τον δήμο Vittoria από την Ρουμανία, που ήταν και ο επικεφαλής και Μάλτα.

Η διοργάνωση των συνεδρίων στην πόλη San Cassiano και του προγράμματος, ήταν εξαιρετική από πλευράς οργάνωσης και επίσκεψης σε όλα τα τουριστικά μνημεία στην πόλη Otranto, στο ιστορικό της κέντρο και στον καθεδρικό ναό, στην πρωτεύουσα του Lecce, επίσκεψη στον καθεδρικό ναό, στα μνημεία, σε εκκλησίες της πόλεως που επικρατεί το μπαρόκ ύφος και στο μουσείο Sigismondo Castromediano, που η επιρροή της αρχαίας ελληνικής κουλτούρας και πολιτισμού ήταν έντονη, καθώς αποτέλεσαν οι πόλεις αυτές στην Νότια Ιταλία μέρος της Grecia Salentina και της Magna Grecia, οι πόλεις αυτές ανήκαν στην Μεγάλη Ελλάδα και μιλούν ακόμη και σήμερα οι ηλικιωμένοι την διάλεκτο Greeco, δηλαδή μια διάλεκτο που βασίζεται στα αρχαία ελληνικά και στα ιταλικά.

Την επόμενη μέρα διεξήχθη το συνέδριο με θέμα “Τι θέλουν οι πολίτες από την ευρωπαϊκή ένωση; Λύσεις στα προβλήματα της Ευρώπης!”. Στο συνέδριο αυτό παρευρέθηκε ο Ιταλός ευρωβουλευτής Raffaele Fitto του δημοκρατικού συντηρητικού κόμματος και πρώην υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης κατά την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Berlusconi, οι καθηγητές πανεπιστημίου των διεθνών και ευρωπαϊκών σχέσεων του Salento κύριος Luca Zamparini & Mario Spedicato.

Η λήξη του προγράμματος στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και όλοι οι εταίροι φάνηκαν ικανοποιημένοι από όλη την σημαντική αυτή διοργάνωση και την ευκαιρία που τους δόθηκε να γνωρίσουν τον πολιτισμό της Νότιας Ιταλίας και να βρουν εποικοδομητικές λύσεις για το μέλλον της Ευρώπης και των πόλεων.

Μήπως ο Δήμος Σύρου Ερμουπόλεως θα έπρεπε να συνεργαστεί με την κ. Αναστασοπούλου προκειμένου να λάβει μέρος σε ευρωπαϊκά προγράμματα και προτάσεις ώστε να λάβει επιδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να προάγουν κατά αυτόν τον τρόπο τον πολιτιστικό και τουριστικό προφίλ του νησιού μας στο εξωτερικό;

Μήπως η εξωστρέφεια είναι η λύση στο να αναπτυχθεί μια αγαστή συνεργασία με δήμους της Ευρώπης και να διαφημιστεί το νησί μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να προαχθεί το ανάλογο έργο που επιθυμούν;

Μήπως να γίνουν κάποιες συζητήσεις γιατί η Σύρος είναι ένα νησί που δεν είναι ευρέως γνωστό στην Ευρώπη και μέσω αυτών των δράσεων θα μπορούσε να προσεγγίσει επιδοτήσεις, αλλά και να αναπτύξει την τουριστική και πολιτισμική της υπόσταση διεθνώς;