Φημισμένα εστιατόρια από τα ελληνικά νησιά θα μαγειρέψουν για καλό σκοπό

Το cocktail bar-restaurant στο Μοναστηράκι διοργανώνει ένα γαστρονομικό φεστιβάλ με άρωμα πέρα ως πέρα νησιώτικο για να ενισχύσει εθελοντικές δράσεις για την προστασία της θάλασσας.

Μπορούν τα μπαρ και τα εστιατόρια να συμβάλουν στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος; Το «Think Globally, Act Locally» είναι μια νέα πρωτοβουλία του 360° Cocktail Bar με μια γευστική αλλά και μια οικολογική διάσταση. Καταρχάς είναι ένα γαστρονομικό φεστιβάλ που θα φέρει στην καρδιά της Αθήνας τις γεύσεις των νησιών μας, αλλά και μια κίνηση ευαισθητοποίησης για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Τρανζιστοράκι (Αμοργός)

17 ονομαστά εστιατόρια και σεφ από νησιά της Ελλάδας θα μαγειρέψουν τοπικά πιάτα με τοπικά προϊόντα σε θεματικές βραδιές που ξεκινούν από την Παρασκευή 17/1. Όλοι συμμετέχουν αφιλοκερδώς, με τα έσοδα να διατίθενται στην ομάδα Aegean Rebreath. Η ομάδα αποτελείται από δύτες, ωκεανολόγους, ιχθυολόγους, περιβαλλοντολόγους, μηχανικούς, οικονομολόγους, στελέχη με εμπειρία στην υλοποίηση προγραμμάτων με περιβαλλοντικό και κοινωνικό αντίκτυπο και ενεργούς πολίτες, οι οποίοι πραγματοποιούν εθελοντικά δράσεις όπως καθαρισμός παραλιών και λιμανιών, δημιουργία σταθμών συλλογής απορριμμάτων, μαθήματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε σχολεία και ερευνητικές δραστηριότητες.

Meltemi (Κίμωλος)

Τα εστιατόρια που συμμετέχουν στο φεστιβάλ, και στα οποία σίγουρα έχεις φάει στις διακοπές σου, είναι τα εξής: Sea Satin Nino από την Άνδρο (17/1), Περαματάκι από την Αντίπαρο (19/1), Σκοτάδης από την Αίγινα (22/1), Ήταν ένα Μικρό Καράβι από την Τήνο (24/1), Λεύκες από τη Σαντορίνη (27/1), Η Ταβέρνα του Μανώλη από τη Σίφνο (29/1), Marymary από την Ικαρία (31/1), Μάρω Διακάτου από τη Σύρο ( 7/2), Νυκτερίδα από την Κρήτη (9/2), Αντάμωμα από τη Νάξο (13/2), Μπενέτος από την Πάτμο (15/2), Araklia από την Ηρακλειά (19/2), Meltemi View & Taste από την Κίμωλο (26/2), Τρανζιστοράκι από την Αμοργό (28/2), Φλωμάρι από τη Λήμνο (4/3), Αλευρόμυλος από τη Μήλο (6/3) και Της Καλής από τη Σέριφο (8/3).

Αλευρόμυλος (Μήλος)

Ρίξαμε μια ματιά στα μενού και ήρθαν στο νου μας διακοπές στα νησιά! Ενδεικτικά, το Sea Satin Nino θα φτιάξει μοσχάρι Κορθιανό κοκκινιστό με φιδέ σε φρέσκο βούτυρο αγελάδας, το Τρανζιστοράκι παραδοσιακό κατσικάκι πατατάτο, το Meltemi λαδένια Κιμώλου, το Φλωμάρι κασκαβάλι σαγανάκι με τριαντάφυλλο, οι Λεύκες κουνέλι τυραύγουλο με ριζότο και το Ήταν Ένα Μικρό Καράβι καλαμάρι ψητό με άγρια χόρτα, ψητά καρότα και σάλτσα κακαβιά.

Μπενέτος (Πάτμος)

Το «Think Globally, Act Locally» πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και η φιλοδοξία των διοργανωτών του είναι να γίνει ένας ετήσιος θεσμός που θα στηρίζει περιβαλλοντικές δράσεις σε όλη την Ελλάδα. Σε αυτό το πλαίσιο σκέψης, το 360° από την έναρξη του φεστιβάλ αποφάσισε να προσφέρει υπηρεσίες χωρίς πλαστικά μίας χρήσης και σε συνεργασία με την Aegean Rebreath θα ενθαρρύνει γειτονικά μαγαζιά στην πλατεία Μοναστηρακίου και στο κέντρο της Αθήνας να υιοθετήσουν ανάλογες πολιτικές.

Ηφαίστου 2, Μοναστηράκι, 2103240034