Το θέμα με τις εξωσωματικές γονιμοποιήσεις είναι φλέγον στις μέρες μας, ειδικά όταν κάποια απ’ αυτές αποτυγχάνει και το ζευγάρι τα χρεώνει όλα στον γιατρό και από εκεί και πέρα ξεκινούν πολλές διαδικασίες και το θέμα λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις.

Κάθε εξωσωματική γονιμοποίηση βαραίνει την υγεία και το σώμα της γυναίκας με ειδικές αγωγές και συγκεκριμένα στάδια, στα οποία πρέπει να προχωρήσει. Πριν από την εξωσωματική, πολλοί είναι οι γυναικολόγοι που θα σας προτείνουν να κάνετε σπερματέγχυση, η οποία φέρνει υψηλά ποσοστά επιτυχίας και είναι το αμέσως επόμενο βήμα από την φυσική διαδικασία της γονιμοποίησης.

Τα αποτελέσματα της μεθόδου είναι πραγματικά εντυπωσιακά, αν το ζευγάρι πληροί όλες τις προϋποθέσεις. Μάλιστα πρόκειται για μία ενδεδειγμένη στρατηγική που μπορεί να σταθεί πολύ καλά και στην χώρα μας πολλά είναι τα ζευγάρια που την έχουν επιλέξει.

Σε ένα κέντρο εξωσωματικής λοιπόν θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που αναζητάτε για να προχωρήσετε στην μέθοδο, ύστερα από εξετάσεις στον άνδρα και την γυναίκα. Τα βασικά στάδια της εξωσωματικής γονιμοποίησης είναι:

  • Πρόκληση ωορρηξίας
  • Ωοληψία
  • Λήψη σπέρματος
  • Γονιμοποίηση
  • Έλεγχος γονιμοποίησης και εμβρυϊκή ανάπτυξη
  • Εμβρυομεταφορά

Η εμβρυομεταφορά είναι μία ανώδυνη διαδικασία που δεν απαιτεί αναλγησία και γίνεται υπό υπερηχογραφική καθοδήγηση.

Μια σημαντική απόφαση που θα πρέπει να πάρει το ζευγάρι είναι ο αριθμός των μεταφερόμενων εμβρύων, καθώς ισχύουν συγκεκριμένοι νόμοι.

Για παράδειγμα σε γυναίκες κάτω των 35 ετών, επιτρέπεται να μεταφέρονται ένα ή δύο έμβρυα από δικά τους ωάρια, ενώ σε μεγαλύτερες ηλικίες το πλάνο αυτό αλλάζει.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του κέντρου γονιμότητας Neogenesis.

loading...