“Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι”

Απάντηση της Δημοτικής Αρχής Σύρου-Ερμούπολης στην ανακοίνωση του συνδυασμού της μείζονος μειοψηφίας “Η Σύρος που αξίζουμε”

Είναι αναμενόμενο και θεμιτό κάθε απερχόμενη Δημοτική Αρχή να θέλει να υποστηρίξει τα πεπραγμένα της.

Δυστυχώς, για τη δημοτική παράταξη “Η Σύρος που αξίζουμε”, στην προσπάθειά της να αμυνθεί, παραδέχεται όσα έχουν κατανοήσει όλοι οι συμπολίτες μας: στα δύο πρώτα “δύσκολα” χρόνια της θητείας τους, όπως και οι ίδιοι ανέφεραν στο Δημοτικό Συμβούλιο, κάηκε το λίπος, ενώ στη συνέχεια, χρειάστηκαν τα έκτακτα έσοδα από την πολεοδομία που ήρθαν να δώσουν τα “εκπληκτικά αποτελέσματα” της διετίας 18-19 που έκλεισαν κάθε είδους τρύπα.

Αυτή η ομολογία, αποτελεί την πιο κυνική παραδοχή της ανεύθυνης οικονομικής πολιτικής που ασκήθηκε την προηγούμενη πενταετία.

Αναγνωρίζοντας την οριακή κατάσταση των δημοτικών οικονομικών, καθώς και το γεγονός ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή δεν ξεκινά έχοντας μαξιλάρι 1,4 εκατομμυρίων, όπως συνέβη κατά την προηγούμενη δημοτική θητεία, θέσαμε σε εφαρμογή συγκεκριμένο σχεδιασμό που περιλάμβανε:

  • Την αναλυτική καταγραφή και έλεγχο των οικονομικών διαθεσίμων.

  • Τη ρεαλιστική και ισοσκελισμένη αντιστοίχηση εσόδων και δαπανών.

  • Τη σταθεροποίηση των οικονομικών δεδομένων.

  • Την περιστολή των αλλότριων δαπανών.

  • Την επανακατανομή και στόχευση των ίδιων και χρηματοδοτούμενων πόρων σε δαπάνες επένδυσης, εκσυγχρονισμού, ανάπτυξης, προβολής και κοινωνικής παροχής.

Δεν περιμέναμε φυσικά οι πρωτομάστορες αυτής της οριακής κατάστασης να αντιληφθούν έναν τέτοιο σχεδιασμό, ούτε βέβαια να αναγνωρίσουν τα σφάλματά τους.

Ο θυμόσοφος λαός, όμως, έχει μια παροιμία που ταιριάζει απόλυτα με την στάση τους: “Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι”.

loading...