Αστυνομική Υποδιεύθυνση Κυκλάδων διεκδικεί η Μύκονος – Επιτακτική ανάγκη η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας

0

Με τον Υπουργό Προστασίας Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοίδη και τον Υφυπουργό Δημοσιονομικής Πολιτικής, Θεόδωρο Σκυλακάκη, συναντήθηκε την Πέμπτη ο δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς.

Κατά δήλωση του κ. Κουκά, υπήρξε μια ουσιαστική και δημιουργική συνεργασία, με επίκεντρο τη δυνατότητα χρηματοδότησης ευρύτερων αναπτυξιακών δράσεων και την προοπτική δημιουργίας Υποδιεύθυνσης της Ελληνικής Αστυνομίας στη Μύκονο. Μια προοπτική που θα μπορούσε καθοριστικά να συμβάλει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στο νησί των Κυκλάδων.

Η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων και των επισκεπτών της Μυκόνου θεωρείται επιτακτική ανάγκη. Δεδομένης της έντονης τουριστικής δραστηριότητας και της διαπιστωμένης χρόνιας παρουσίας και δράσης οργανωμένων κυκλωμάτων εγκληματικότητας στη Μύκονο με απολογισμό δεκάδες περιστατικά, η διοικητική αναβάθμιση και η ενίσχυση των αστυνομικών υπηρεσιών του θα πρέπει να αποτελέσει άμεση προτεραιότητα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

«Η αξιοποίηση σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων σε συνδυασμό με την υπάρχουσα πολιτική βούληση επιτρέπουν να είμαστε αισιόδοξοι ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα δρομολογηθεί η οριστική επίλυση διαχρονικών προβλημάτων της Μυκόνου. Ευχαριστώ και τους δύο για τη στήριξη και τη βοήθεια στο νησί μας», δήλωσε ο κ. Κουκάς.