Άνδρος: Η κακοκαιρία παρέσυρε δέντρα

0

Ο Σύλλογος Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου, μετά από αίτημα των Μοναχών της Ι.Μ Παναχράντου, παρεβρέθηκε την Δευτέρα 6/1, στον Αγιασμό των υδάτων που πραγματοποιήθηκε στα Λάμυρα. Συμμετείχαν 5 εθελοντές και ένα όχημα του Σ.Ε.Δ.Α (ΣΕΔΑ 9).

Άμεσα , μετά την λήξη του Αγιασμού,  μετά από αίτημα της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Άνδρου, η ομάδα εθελοντών κινήθηκε προς το Νειμποριό για απομάκρυνση πεσμένων τμημάτων δέντρου – λογω της ισχυρότατης κακοκαιρίας – , τα οποία είχαν συμπαρασύρει και ηλεκτροφόρα καλώδια με άμεσο κίνδυνο για την ασφάλεια των πολιτών.

Στην συνέχεια , η ομάδα κινήθηκε  προς το χωριό Πιτροφός, προκειμένου να απομακρύνει τμήματα δέντρου που είχαν αποκοπεί  και απέκλεισαν μερικώς το οδικό δίκτυο.

Κατόπιν αυτών, κινήθηκε προς το χωριό Υψηλού , προκειμένου να συνεχίσει την απομακρυνση δύο πεσμένων δέντρων στο οδικό δίκτυο , τα οποία και αποτελούσαν άμεσο κίνδυνο για την ασφάλεια των διερχόμενων οχημάτων και πολιτών. Με το τέλος της συγκεκριμένης δράσης ακολούθησε ακόμη μία επέμβαση στην Χώρα και συγκεκριμένα στην περιοχή κοντά στο Λύκειο.

Εκεί , μία συστάδα κυπαρισσιών , είχε επίσης πέσει καταμεσής του δρόμου , αποκόπτοντας ολοκληρωτικά το οδικό δίκτυο προς την περιοχή Παραπόρτι. Άμεσα, πραγματοποιήθηκε απομάκρυνση των πεσμένων κλαδιών.

Στα συμβάντα , συμμετείχαν τέσσερις εθελοντές και δύο οχήματα του Σ.Ε.Δ.Α (ΣΕΔΑ 9 και ΣΕΔΑ 5).

 Από την συμμετοχή στο Αγιασμό των υδάτων στα Λάμυρα .

 

Επέμβαση στο Νειμποριό για απομάκρυνση των πεσμένων κλαδιών δέντρου.
Επέμβαση στον Πιτροφό .

 

 

Επέμβαση στο χωριό Υψηλού με κλαδονομή και άμεση απομάκρυνση των πεσμένων δέντρων που είχαν αποκλείσει το οδικό δίκτυο.

 

 

 

Επέμβαση στην Χώρα με άμεση κλαδονομή των πεσμένων κυπαρισσιών που είχαν αποκλείσει το οδικό δίκτυο.