Στον μαγικό και ιδεατό κόσμο του παραμυθιού μας ταξίδεψαν με μεγάλη επιτυχία το Παραδοσιακό εργαστήρι Σύρου Άρωμα Παράδοσης στα πλαίσια της παρουσίασης της νέας παραμυθένιας ιστορίας για μικρούς και μεγάλους που εμπνεύστηκε ο καταξιωμένος ερευνητής και δάσκαλος κρητικών χορών Γιάννης Μεγαλακάκης.

Το παραμύθι ίσως είναι το μοναδικό λογοτεχνικό είδος που παραμένει διαχρονικό και επίκαιρο καθώς οι ήρωες είναι “βγαλμένοι από την ζωή”, γεμάτο ηθικά διδάγματα και μηνύματα.

Πιο αναλυτικά την Δευτέρα το απόγευμα, το Παραδοσιακό εργαστήρι Σύρου ”Άρωμα Παράδοσης” διοργάνωσε μια εκδήλωση παρουσίασης του παραμυθιού, με θέμα την ελληνική παράδοση και την διαχρονική της αξία. Γονείς και παιδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το βιβλίο του Γιάννη Μεγαλακάκη με τίτλο «Τα στιβάνια του παππού» με την εικονογράφηση της Δήμητρας Πέππα.

Για το παραμύθι θα μίλησαν:
Γιάννης Καπετανάκης, Εκπαιδευτικός
Γεωργία Ματσούκα, Αφηγήτρια Παραμυθιών από την ομάδα ΠαραμυθιάΖω και ο συγγραφέας Γιάννης Μεγαλακάκης.

Το συντονισμό έκανε ο Δημοσιογράφος και δάσκαλος Παραδοσιακών χορών Σολάρης Γεώργιος.

Στην κατάμεστο χώρο του Ιδιωτικού σχολείο Άγιος Γεώργιος, οι λιλιπούτειοι ταξιδευτές του παραμυθιού, με χαμόγελα και παιχνίδι , μέσα από το παραμύθι του Γιάννη Μεγαλακάκη, έκαναν ένα ταξίδι στην σημασία των αξιών της Κρητικής παράδοσης και του Πολιτισμού.

Μια εκδήλωση με πλούσιο άρωμα… Κρήτης μετά το πέρας της εκδήλωσης μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα μίνι σεμινάριο παραδοσιακών χορών με Κρητικούς χορούς, παραλλαγές βημάτων από το κάθε νομό της Κρήτης και φιγούρες σε παιδιά και ενήλικες.

Φυσικά για τους μεγάλους προσκεκλημένους υπήρχε κέρασμα  Κρητικό τυρί, παξιμάδι και φυσικά Ρακή!

Το παραδοσιακό εργαστήρι ευχαριστεί θερμά το Γιάννη Μεγαλακάκη για την συνεργασία, τους ομιλητές Γιάννη Καπετανάκη, Γεωργία Ματσούκα και Γιώργο Σολάρη.

Ευχαρίστησε επίσης τους χορηγούς, ΟΣΤΡΙΑ ROOMS, DOYNAVIS GROUP, ΗΧΗΤΙΚΑ ΝΙΚΟΣ ΚΟΝΤΙΖΑΣ καθώς και τα τοπικά ΜΜΕ της Σύρου, Cyclades24.gr, Syrostoday.gr, την εφημερίδα Κοινή γνώμη και τον Αντώνη Μπούμπα καθώς και τον Μπάμπη Κουλούρα για την βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης.

loading...