«Τα στιβάνια του παππού»: Το αγαπημένο παραμύθι έρχεται στη Σύρο!

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του ιδιωτικού δημοτικού σχολείου Άγιος Γεώργιος, στον οποίο στεγάζεται το Παραδοσιακό εργαστήρι Σύρου Άρωμα Παράδοσης.

0

«Τα στιβάνια του παππού»

Του Γιάννη Ι. Μεγαλακάκη

Το αγαπημένο μας παραμύθι έρχεται στη Σύρο!

Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση παραμυθιού, με θέμα την παράδοση και την διαχρονική της αξία.

Πότε; Την Δευτέρα 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στις 5 το απόγευμα

Πού; Στην αίθουσα εκδηλώσεων του ιδιωτικού δημοτικού σχολείου Άγιος Γεώργιος, στον οποίο στεγάζεται το Παραδοσιακό εργαστήρι Σύρου Άρωμα Παράδοσης.

Γονείς και παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το βιβλίο του καταξιωμένου ερευνητή και δασκάλου κρητικών χορών Γιάννη Μεγαλακάκη «Τα στιβάνια του παππού» με την εικονογράφηση της Δήμητρας Πέππα.

Το παραμύθι θα αφηγηθεί η ομάδα αφηγητών ΠαραμυθιαΖΩ.
Την παρουσίαση θα συντονίσει o δημοσιογράφος και Χοροδιδάσκαλος Σολάρης Γεώργιος.

Τα βασικά μηνύματα του παραμυθιού είναι η αξία της διαχρονίας του ελληνικού πολιτισμού, πώς πρέπει οι σύγχρονοι Έλληνες αλλά και οι μελλοντικές γενιές να ασχοληθούν ουσιαστικά με τον πολιτισμό και το πόσο σημαντικό είναι για ένα παιδί της σύγχρονης εποχής να μαθαίνει και να βιώνει την μουσικοχορευτική παράδοση του τόπου του.

Ο χορός είναι ένα όχημα που κουβαλάει στα πέρατα του κόσμου και μέσα στους αιώνες την ελληνικότητα, τον ελληνισμό και την ελληνική γλώσσα. Ο μικρός Βιτσέντζος ο οποίος είναι ο πρωταγωνιστής του παραμυθιού θα καταλάβει μέσα από τα στιβάνια ( κρητικές ανδρικές μπότες ) την αξία του πολιτισμού που εκπροσωπεί και τον ουσιαστικό λόγο που κάθε παιδί θα πρέπει να μαθαίνει να χορεύει και να τραγουδάει τους σκοπούς και τους χορούς του τόπου του.

Είναι το τρίτο βιβλίο του Γιάννη Μεγαλακάκη, ο οποίος κλείνει φέτος 25 χρόνια αφιέρωσης στην διδασκαλία και στην μύηση στους χορούς της Κρήτης σε άτομα κάθε ηλικίας.

Σας περιμένουμε μικρούς και μεγάλους!