Σοβαρή υπόθεση απόπειρας απάτης στην Σύρο – Χρησιμοποιούν το όνομα του δημάρχου για να αποσπάσουν ποσά από ανυποψίαστους πολίτες

Μια σοβαρή υπόθεση απόπειρας εξαπάτησης πολιτών, φέρνει στη δημοσιότητα ο ίδιος ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε την Δευτέρα το γραφείο επικοινωνίας του Δήμου γίνεται γνωστό ότι το τελευταίο διάστημα έχουν έρθει στο φως επώνυμες καταγγελίες δημοτών για προσπάθεια εξαπάτησής τους με σκοπό την απόσπαση χρηματικών ποσών, από άτομο το οποίο φέρεται να εργάζεται σε κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας και ισχυρίζεται ότι είναι συγγενικό πρόσωπο με τον δήμαρχο του νησιού, Νίκο Λειβαδάρα.

Ο Δήμος εφιστά την προσοχή των δημοτών, τους οποίους καλεί να μη δίνουν προσωπικά στοιχεία ή στοιχεία που αφορούν τραπεζικές συναλλαγές, αλλά σε περίπτωση που οποιασδήποτε επικοινωνήσει μαζί τους με θέμα τα προαναφερόμενα, να αποταθούν άμεσα στις αρμόδιες αρχές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη απόπειρα απάτης δε συνέβη μόνο μία αφορά, αλλά επαναλήφθηκε, ενώ η υπόθεση έχει μπει στο στόχαστρο των αστυνομικών αρχών, την οποία και διερευνούν προσεκτικά.

 Η ανακοίνωση του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης αναφέρει:

 Ενημερώνουμε τους δημότες και τους κατοίκους του νησιού μας ότι, μετά από επώνυμες καταγγελίες συμπολιτών μας, γίνονται προσπάθειες εξαπάτησής τους για απόσπαση χρημάτων, από άτομο που φέρεται ότι εργάζεται στην Εθνική Τράπεζα και ο οποίος επικαλείται συγγενική σχέση με τον Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης κ. Νικόλαο Λειβαδάρα.

Ως εκ τούτου, εφιστούμε την προσοχή των πολιτών να μη δίνουν προσωπικά δεδομένα και στοιχεία πρόσβασης στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ή να καταθέτουν χρήματα, αλλά να ενημερώνουν άμεσα τις αρμόδιες αρχές.