Σοκ μεγάλο νησί – Παραβίασε το STOP και σκότωσε 35χρονο

0

Σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή καταδικάστηκε την Τρίτη από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων 58χρονος οδηγός φορτηγού, κατηγορούμενος για τον θανάσιμο τραυματισμό 35χρονου πριν από πέντε χρόνια στο νησί μας.

Σύμφωνα με το rodiaki.gr, το δυστύχημα που κόστισε τη ζωή στον 35χρονο Χρήστο Τριπολίτη του Νικολάου, είχε σημειωθεί πέντε λεπτά πριν από τις 11.00 το πρωί της 12ης Απριλίου 2014 στο 7ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ρόδου – Καμείρου στην περιοχή της Ιαλυσού κοντά στο πρατήριο καυσίμων του κ. Τζωρτζή.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο κατηγορητήριο, στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει διασταύρωση κοντά στην οποία όταν έφθασε ο οδηγός του φορτηγού «έστριψε αριστερά, μολονότι στην πορεία του υπήρχε ρυθμιστική πινακίδα ΣΤΟΠ δίχως να ελέγξει προσωπικά και ιδίοις όμμασι εάν δύναται να το πράξει χωρίς να ανακόψει την πορεία των κανονικά κινούμενων οχημάτων επί αυτής». Αποτέλεσμα της ενέργειας αυτής –σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο- ήταν να συγκρουστεί με τη δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο 35χρονος Τριπολίτης με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του δικυκλιστή.

Σημειώνεται πως πρωτόδικα ο 58χρονος είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση τριών ετών με τριετή αναστολή, άσκησε έφεση και έτσι την Τρίτη η υπόθεσή του εκδικάστηκε από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκε ο κ. Ιωάννης Πάππου και πολιτική αγωγή ο κ. Στέλιος Κιουρτζής.

madata.gr

loading...