Σκουρλέτης: «Είναι ανάγκη να οικοδομήσουμε μια νέα σχέση με την κοινωνία»

0

Τη Σύρο επισκέφτηκε χτες ο γραμματέας της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής και πρώην υπουργός, Παναγιώτης Σκουρλέτης ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην ανοιχτή γενική συνέλευση.

Στο πλαίσιο της μεγάλης εξόρμησης που πραγματοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ με ορίζοντα το 3ο Συνέδριο και σύνθημα «Πάρε Τον ΣΥΡΙΖΑ Στα Χέρια Σου», ο γραμματέας της Κ.Ε. μίλησε στην Ανοιχτή Πολιτική Εκδήλωση/Συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία που πραγματοποιήθηκε από την Οργάνωση Μελών Σύρου και τη Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων, στο Πνευματικό Κέντρο της Ερμούπολης.

Μεταξύ των παρευρισκομένων  το παρών έδωσαν ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, ο πρώην βουλευτής Κυκλάδων Αντώνης Συρίγος και οι υποψήφιοι βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνης Γάκης και Ιρέν Ρήγου.

Σήμερα στη Σύρο συνεχίζουμε μια δυναμική, δημιουργική, βαθιά πολιτική διαδικασία ποιοτικής και ποσοτικής μεγέθυνσης του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι ώστε η οργανωτική του συγκρότηση να αντιστοιχηθεί με την εκλογική του απήχηση, ανέφερε στην τοποθέτηση του ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Με κάποιους γνωριζόμαστε από κοντά για πρώτη φορά, με άλλους ξανασυναντιόμαστε. Πολλοί επιλέγουν σταθερά τον ΣΥΡΙΖΑ, ως τον φορέα του νέου στο πολιτικό σκηνικό, από το 2012 και έπειτα. Όλοι μας καλούμαστε σήμερα από την πολιτική και κοινωνική συγκυρία να κάνουμε τις νέες αναλύσεις, να αναζητήσουμε εκείνες τις προγραμματικές προτάσεις που θα απαντούν στις νέες ανάγκες και στις προκλήσεις της μεταμνημονιακής περιόδου.

Και θα το κάνουμε αποτιμώντας την μεγάλη πορεία μας από το 2012 και έπειτα, αλλά και με τη βαθιά μας γείωση με την κοινωνία, τους φορείς της, τα συνδικάτα και τους συλλόγους της, με κάθε σημείο συλλογικής ζωής.

Ήρθε η ώρα να πάρετε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας. Μέσα από ένα συνέδριο τομής και συνέχειας να δυναμώσουμε το μαζικό δημοκρατικό, αριστερό Κόμμα που θα εκφράζει τις ελπίδες και θα απαντά στις αγωνίες της πλειοψηφίας του αριστερού και προοδευτικού κόσμου.

Απέναντί μας έχουμε την πολιτική πρόταση των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων. Μια αποτυχημένη, συντηρητική συνταγή για την οικονομία. Ήδη χτυπά κοινωνικά και εργατικά δικαιώματα. Προωθεί την ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών, εκχωρεί ακόμη και τον δημόσιο έλεγχο σε κρίσιμους τομείς, όπως της ενέργειας. Οι πρώτες αρνητικές συνέπειες θα αγγίξουν σύντομα την καθημερινότητα των πολιτών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ της σύγχρονης Αριστεράς, της προοδευτικής συμμαχίας, όλοι μας, πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη διαμόρφωσης μιας ελκυστικής και τεκμηριωμένης αντιπρότασης που θα βασίζεται στις αρχές της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, της συμμετοχής και της αλληλεγγύης, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σκουρλέτης.

Εν τω μεταξύ, ο κ. Σκουρλέτης εξαπέλυσε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τις πολιτικές που ακολουθεί στην Παιδεία, την Υγεία λέγοντας, αλλά και στον τομέα της ανάπτυξης και των επενδύσεων. Ενώ έγινε αναφορά για την παύση των εργασιών για την επέκταση του αεροδρομίου της Σύρου.

Κατά τη διάρκεια της χτεσινής του επισκέψης του στη Σύρο, ο κ. Σκουρλέτης είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης Νίκο Λειβαδάρα και τον Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου.

Το γεύμα του Συρμαλένιου στα τοπικά ΜΜΕ

Πριν την κεντρική ομιλία του παρέθεσε γεύμα γνωριμίας προς τους δημοσιογράφους των τοπικών ΜΜΕ, όπου υπήρξε μια ανοιχτή συζήτηση για θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και για τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σύρος.

Τόσο ο κ. Σκουρλέτης, όσο και ο κ. Συρμαλένιος , συνοδεία του του πρώην βουλευτή Κυκλάδων κ. Συρίγου, των πολιτευτών κ. Γάκη και κας Ρήγου, αλλά και τοπικών στελεχών του κόμματος, συζήτησαν με τους εκπροσώπους του Τύπου, δέχθηκαν αλλά και υπέβαλαν  ερωτήσεις, ενώ διατύπωσαν και την άποψη τους για το πρόγραμμα “ΦιλόΔημος”. Και όλα αυτά με την συνοδεία οίνου και εδεσμάτων!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

loading...