“Πρότυπο για την ανάκαμψη της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας η εξυγίανση του Νεωρίου”

0

Στο πλαίσιο της επίσκεψης τους στην Σύρο για τα εγκαίνια λειτουργίας των ναυπηγείων του Νεωρίου Σύρου υπό τη νέα διεύθυνση του Ομίλου ONEX, οι υπουργοί Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Ιωάννης Βρούτσης με τους Υφυπουργούς Ανάπτυξης & Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση και Πολιτισμού & Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, παραχώρησαν κοινή συνέντευξη τύπου στα γραφεία της ΝΟΔΕ Κυκλάδων στην Ερμούπολη.

Μαζί τους ήταν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κυκλάδων Χρήστο Καφτηράνη, και οι βουλευτές του νομού Κυκλάδων, Κατερίνα Μονογυιού και Φίλιππος Φόρτωμας.

Οι υπουργοί και οι βουλευτές της ΝΔ αναφέρθηκαν στη σημασία επανεκκίνησης και εξυγίανσης του Ναυπηγείου σε επίπεδο τοπικής οικονομίας, απασχόλησης και ανάκαμψης, αλλά και στον τομέα της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας, ο οποίος επιζητά την είσοδό του σε τροχιά συνολικής ανάκαμψης.

Επίσης, δεν παρέλειψαν να σταθούν στη συνδρομή που παρείχε η σημερινή κυβέρνηση ως προς την ολοκλήρωση των διαδικασιών μεταβίβασης του Νεωρίου στην εταιρία ONEX A.E. του Πάνου Ξενοκώστα και στην επανελειτουργία του ναυπηγείου υπό καθεστώς ισχυρής διοίκησης.

Τόνισαν δε, ότι η εξυγίανση του Νεωρίου θα πρέπει να αποτελέσει πρότυπο για όλες τις υπόλοιπες ναυπηγικές μονάδες της χώρας οι οποίες καλούνται να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο και αντίστοιχες διαδικασίες ώστε να επιβιώσουν και να υπάρξει δυναμική επάνοδος της ναυπηγικής βιομηχανίας, η οποία θα συνδράμει ακόμη περισσότερο στην τόνωση της εθνικής οικονομίας.

Gepostet von cyclades24.gr am Mittwoch, 4. Dezember 2019

loading...