Σοβαρή εξέλιξη προέκυψε την Δευτέρα αναφορικά με το νέο διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, καθώς με νεότερη απόφαση του Υπουργού Υγείας, στη θέση αυτή τοποθετείται ο φυσικός – μηχανικός Μιχάλης Ζουλουφός, πρώην δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και πολύ γνωστή φυσιογνωμία στην τοπική κοινωνία.

Αρχικά, στη θέση του διοικητή είχε τοποθετηθεί ο Κωνσταντίνος Παράσχος, χειρούργος αισθητικός οδοντίατρος από το Πειραιά, χωρίς ωστόσο να αναλάβει καθήκοντα μιας και ο διορισμός του δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με σημερινή του απόφαση προχώρησε σε μερική τροποποίηση των προηγούμενων διορισμών, καθώς από τους 111 διοικητές και αναπληρωτές των Νοσοκομείων της χώρας οι 13, είτε παραιτήθηκαν, είτε ανακλήθηκε η απόφαση ανάληψης καθηκόντων τους.

Ένα από το Νοσοκομεία στα οποία παρουσιάστηκε αλλαγή ήταν αυτό της Σύρου, με τον Μιχάλη Ζουλουφό να αποτελεί τη νέα επιλογή του Υπουργείου Υγείας και να αναλαμβάνει άμεσα καθήκοντα διοικητή στο Νοσοκομείο Σύρου. Στη θέση του Αναπληρωτή Διοικητή με αρμοδιότητες στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νάξου διατηρήθηκε η Καλίτσα Φραγκίσκου.

Γ.Ν. ΣΥΡΟΥ «ΒΑΡΔΑΚΕΙΟ & ΠΡΩΙΟ» & Γ.Ν. – Κ.Υ. ΝΑΞΟΥ, Κοινός Διοικητής ΖΟΥΛΟΥΦΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
Γ.Ν. – Κ.Υ. ΝΑΞΟΥ, Αναπληρωτής Διοικητής ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΚΑΛΙΤΣΑ

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Ζουλουφός υπήρξε διοικητικό στέλεχος του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου και στο παρελθόν, έχοντας αποκτήσει σημαντική εμπειρία. Η τοποθέτησή του σ’ αυτή τη νέα θέση ευθύνης αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη, καθώς πρόκειται για ένα νέο άνθρωπο με πλούσιο βιογραφικό και δεξιότητες, γνώστη των θεμάτων και των συνθηκών λειτουργίας του τοπικού συστήματος Υγείας, ο οποίος μπορεί να εξελιχθεί ως ένας ικανότατος σύγχρονος μάνατζερ.

Σαφώς, η νέα προοπτική που ανοίγεται μπροστά του αποτελεί και για την ίδιο με ισχυρή πρόκληση και του ευχόμαστε να αντεπεξέλθει με πλήρη επάρκεια στο νέο του ρόλο.

 

Βιογραφικό του νέου διοικητή 

Ο Μιχάλης Ζουλουφός γεννήθηκε στη Σύρο το 1979 και είναι έγγαμος και πατέρας μιας κόρης. Αποφοίτησε από το 1οΓενικό Λύκειο Σύρου και είναι πτυχιούχος Φυσικής και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης Ηλεκτρολόγου Μηχανικού στην ‘Παραγωγή και Διαχείριση Ηλεκτρικής Ενέργειας’. Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στη συμβουλευτική ενεργειακών έργων και μελετών συγχρηματοδοτουμένων έργων από το 2005. Ομιλεί αγγλικά και γαλλικά άπταιστα

Είναι, επίσης, πρόεδρος του Επαγγελματικού Τμήματος Επιμελητηρίου Κυκλάδων από το 2017, ενώ έχει διατελέσει αντιπρόεδρος και προεδρεύων Διοικητικού Συμβουλίου Νοσοκομείων Σύρου -Νάξου από το 2014 έως το 2016.

Θήτευσε στον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης ως δημοτικός σύμβουλος από το 2011 έως το 2019.

loading...