Πραγματοποιήθηκε και εφέτος στις 6 Δεκεμβρίου όπως κάθε χρόνο το γραφικό πανηγύρι του Αγίου Νικολάου στην Βάρη από τον Αλιευτικό Όμιλο Βάρης Η ΦΑΜΠΡΙΚΑ.

Στο ξεκίνημα, τελέσθηκε δέηση και αγιασμός στο λιμανάκι της Φάμπρικας παρουσία πολλών πλωτών της περιοχής. Λόγω των καιρικών συνθηκών δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη μετάβαση  στην μικρή νησίδα όπου εκεί βρίσκεται ένα πολύ μικρό εκκλησάκι με την εικόνα του Αγίου Νικολάου προστάτη των θαλασσινών. Ακολούθησε Λιτανεία με προορισμό στον Ναό του Αγίου Νικολάου κοντά στο πρώην πεδίο βολής Βάρης εκεί που γίνονταν πριν χρόνια η γιορτή υποδοχής των παραθεριστών.

Μετά το τέλος της Θείας λειτουργίας προσφέρθηκε στον κόσμο  γευστική και ζεστή κακαβιά  προσφορά του Συλλόγου Αλιέων  Η ΦΑΜΠΡΙΚΑ. Στην συνέχεια η χορευτική ομάδα του ΚΑΠΗ Βάρης και η χορευτική ομάδα του ΑΡΩΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ  Βάρης  έκλεισαν την γραφική γιορτή με νησιώτικους χορούς .

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι βουλευτές Κατερίνα Μονογυιού και Φίλιππος  Φόρτωμας, η Περιφερειακή σύμβουλος της μειοψηφίας Χριστιάννα  Πάπιτση , οι Δημοτικοί σύμβουλοι της  Αγγελική Πρίντεζη, Μάρκος Ρούσσος και Ρόζα Ξανθάκη, ο πρόεδρος της Κοινότητας Βάρης Νίκος Βαρθαλίτης και αρκετοί πιστοί.

Και του χρόνου και καλά ταξίδια στους Ναυτικούς μας.

loading...