Μηνάς Αληφραγκής για δημοτικά κτίρια: “Ζητώ συγνώμη, παραλάβαμε χάος… προσπαθούμε να αμβλύνουμε την κατάσταση”

Με αφορμή τις πρόσφατες βροχοπτώσεις και τα προβλήματα στεγανότητας που προέκυψαν σε δημοτικά κτίρια και αθλητικές εγκαταστάσεις, οφείλω να ζητήσω δημόσια συγγνώμη από τους δημότες, τους αθλητές και τον φίλαθλο κόσμο, στο μερίδιο ευθύνης που μου αναλογεί από τη τετράμηνη σχεδόν θητεία μου στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών.

Η αλήθεια είναι ότι παραλάβαμε από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές ένα πραγματικό χάος με σοβαρά προβλήματα στεγανότητας, στατικότητας και λειτουργικότητας σε δημοτικά κτίρια και αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως στην Α’ και Β’ Κλειστή Αίθουσα μπάσκετ του ΑΚΔΕ, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο, στο Γήπεδο Τένις, στο Δημαρχιακό Μέγαρο, στο Θέατρο Απόλλων, στο Πνευματικό Κέντρο, στο Βιομηχανικό Μουσείο και σε πολλά άλλα κτίρια, τα οποία χρήζουν εκτεταμένες παρεμβάσεις εσωτερικά και εξωτερικά.

Παρ’ όλα αυτά, από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μου, προχωρήσαμε μαζί με τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας – τα οποία οφείλω να ευχαριστήσω δημόσια για τη συμβολή τους – στον προγραμματισμό συγκεκριμένων παρεμβάσεων, προκειμένου να αμβλύνουμε την κακή κατάσταση των κτιρίων, σε όσο το δυνατόν συντομότερο διάστημα επιτρέπουν οι διαδικασίες του δημόσιου τομέα.

Κλείνοντας, θεωρώ χρέος μου να αναφέρω ότι σε αυτή την προσπάθεια αρωγό και συμπαραστάτη είχαμε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ιδιαίτερα τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γεώργιο Λεονταρίτη, χωρίς να παραγνωρίζω βέβαια και τη συνεισφορά των προηγούμενων δημοτικών αρχών.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών

Μηνάς Αληφραγκής