Η Σύρος φόρεσε τα γιορτινά της…

0

Παραμυθένιο και όμορφο, στην “καρδιά” της Ερμούπολης, υπόσχεται να πλημμυρίσει με το φως και να γεμίσει με τα χρώματα της γιορτής και της χαράς στο νησι.

Με τη φωταγώγηση του νέου Χριστουγεννιάτικου δέντρου με τα δεκάδες πολύχρωμα λαμπιόνια να αναβοσβήνουν  και με τις μελωδικές φωνές της «Παιδικής – Νεανικής Χορωδίας της Ορχήστρας των Κυκλάδων», καθώς και της Φιλαρμονικής, ξεκίνησαν σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Μιαούλη, οι εορταστικές εκδηλώσεις “Χριστούγεννα Μαζί”.

Σε μία κατάμεστη από κόσμο και κυρίως από μικρά παιδιά, ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης, Νίκος Λειβαδάρας και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Τουρισμού Αλίκη Λεονταρίτη, με τη βοήθεια των παιδιών έδωσαν το σύνθημα για την αντίστροφη μέτρηση, για τη φωταγώγηση του δέντρου, ενώ ταυτόχρονα ο ουρανός της Ερμούπολης φωτίστηκε από τα δεκάδες πυροτεχνήματα που έκαναν τη νύχτα μέρα.

 

 

 

Την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε για πρώτη φορά, ένας νέος ταλαντούχος συριανός, ο Θάνος Φώσκολος οποίος αγκάλιασε… Τα παιδιά ενώ δεν άφησε την Φρικαντέλα, η οποία προσπάθησε μάταια να σταματήσει την εκδήλωση, καθώς ως γνωστό μισεί τα Χριστούγεννα και τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Να σημειωθεί ότι το νέο Χριστουγεννιάτικο δέντρο, είναι προσφορά του επίτιμου δημότη, κ. Αθανασίου Μαρτίνου, ο οποίος για τη συγκεκριμένη δωρεά του, απέσπασε το θερμό χειροκρότημα του κόσμου.

Εκτός όμως από τη φωταγώγηση του δέντρου και τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες, στην Εστία Προσκόπων έλαβε χώρα η δράση Δώσε Βιβλίο – Πάρε Βιβλίο.

Η δράση Δώσε βιβλίο – πάρε βιβλίο έχει κοινωνικό και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, διότι εστιάζει στην αξία του βιβλίου, το οποίο λόγω του τεχνολογικού κατακλυσμού έχει ξεθωριάσει, ενώ η βιβλιοθήκη που θα δημιουργηθεί από τις προσφορές πρόκειται να διατεθεί από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου εκεί όπου υπάρχει ανάγκη.

Τα βιβλία θα συλλέγονται στην Εστία των Προσκόπων κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης, αλλά και κάθε Σάββατο κατά τις ώρες 16:00 – 20:00 έως τις 20/12/2019.

Στη συνέχεια, η δράση θα μεταφερθεί στο «Σπίτι του Αϊ – Βασίλη» στην Εστία του 2ου Συστήματος.

Η γιορτή όμως είχε και συνέχεια, καθώς μετά την εμφάνιση της Φιλαρμονικής, στην αίθουσα Βάτη πραγματοποιήθηκε το Χριστουγεννιάτικο Εικαστικό Εργαστήρι για όλα τα παιδιά, ενώ στην Παιδική Βιβλιοθήκη η αφήγηση παραμυθιών σχετικά με τα Χριστούγεννα από την ομάδα ΠαραμυθιάΖΩ. Τίτλος παράστασης “Πάλι εδώ αυτοί;. “Οι ΠαραμυθιαΖω λένε τις ιστορίες των καλικαντζάρων.

Τέλος, τα μικρά παιδιά είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με τους Ανιματέρ, τον ξυλοπόδαρο, με διαδραστικά παιχνίδια, χορό, ταχυδακτυλουργικά τρικ, και διαγωνισμούς από τους “γιατί ετσι”.

2