Έκτακτη χρηματοδότηση του Πανεπιστημίου Αιγαίου από το Υπουργείο Παιδείας

Υπουργείο Παιδείας: Έκτακτη χρηματοδότηση 7 εκατ. ευρώ σε πανεπιστήμια και ΑΣΠΑΙΤΕ - 211.750 ευρώ θα πάρει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Σύρος, έδρα της Πολυτεχνικής Σχολής

Έκτακτη χρηματοδότηση του Πανεπιστημίου Αιγαίου από το Υπουργείο Παιδείας

Απόφαση για την κατανομή του ποσού των 7 εκατ. ευρώ στα πανεπιστήμια της χώρας και στην Ανωτάτη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) υπέγραψε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η Νίκη Κεραμέως υποστήριξε σχετικά ότι «κάνουμε τις εξαγγελίες μας πράξη και εισάγουμε ήδη αντικειμενικά κριτήρια στην κατανομή της χρηματοδότησης σε τριτοβάθμια ιδρύματα της χώρας, διορθώνοντας στρεβλώσεις και πρακτικές του παρελθόντος».

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, «ζητήσαμε από τις διοικήσεις των ιδρυμάτων αναλυτικά, ενημερωμένα στοιχεία για τον αριθμό των φοιτητών, τα οποία δεν υπήρχαν καταγεγραμμένα.

Βάσει του αριθμού των ενεργών προπτυχιακών φοιτητών, των μεταπτυχιακών φοιτητών και των υποψήφιων διδακτόρων έγινε η κατανομή στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας και στην ΑΣΠΑΙΤΕ πρόσθετης έκτακτης χρηματοδότησης 7 εκατομμυρίων ευρώ» σημείωσε καταλήγοντας η κυρία Κεραμέως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Εις έτη πολλά και με υγεία - Τις ευχές για την ονομαστική του εορτή δέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας

Ακολουθεί ο πίνακας με την κατανομή της χρηματοδότησης:

Πηγή: iefimerida.gr