Το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου, η Παιδική-Νεανική Χορωδία της Ορχήστρας των Κυκλάδων, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σύρου-Ερμούπολης και η Ένωση Γονέων Σύρου, εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση προκειμένου να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για τον Κανονισμό Λειτουργίας του ¨Θεάτρου Απόλλων” και ειδικότερα, για τη διάταξη η οποία αποκλείει παιδιά έως οκτώ ετών από τη σκηνή του θεάτρου.

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση:

Εδώ και ένα χρόνο ισχύει ο νέος κανονισμός λειτουργίας του Θεάτρου Απόλλων ο οποίος αποκλείει τα παιδιά έως  οκτώ ετών,  από την σκηνή του Θεάτρου.

Πριν ένα μήνα γι’ αυτό το λόγο, απορρίφθηκε η παράσταση του 1ου Δημοτικού Σχολείου που επί τέσσερα συναπτά έτη κοσμούσε το επίσημο Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα του Δήμου.

Πρόσφατα αποκλείσθηκαν οι μικροί χορευτές του ιστορικού Λυκείου Ελληνίδων και αναγκάσθηκαν να χορέψουν σε ξεχωριστή παράσταση σε άλλο χώρο που παραχωρήθηκε από τα εκπαιδευτήρια Δελασάλ και όχι μαζί με την υπόλοιπη Ομάδα που θα εμφανιστεί στο Θέατρο Απόλλων σε προγραμματισμένη εκδήλωση  14 και 15 Δεκεμβρίου.

Στο άμεσο μέλλον πρόκειται να αποκλεισθούν και πάλι οι μικροί χορωδοί της Παιδικής Χορωδίας της Ορχήστρας των Κυκλάδων που πρόκειται να μας τιμήσει ακόμα μια φορά με την εμφάνιση της στις 21 και 22 Δεκεμβρίου.

Η συμμετοχή όλων χωρίς διάκριση στο Θέατρο Απόλλων, το θέατρο της πόλης, θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ.  Παρακαλούμε την νέα Δημοτική αρχή αλλά και όλους τους Δημοτικούς συμβούλους του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης να επανεξετάσουν το θέμα και να αρθεί η διάκριση σε βάρος των μικρότερων παιδιών.

Να επιτραπεί ωστόσο άμεσα στα παιδιά της Ορχήστρας των Κυκλάδων με ευθύνη του φορέα της, να συμμετάσχουν στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις τους που με τόσο κόπο προετοίμασαν. Και εάν υπάρχει γνωμάτευση που εντοπίζει  θέματα ασφάλειας των παιδιών, τον καλούμε να τις αποκαταστήσει το επόμενο διάστημα ώστε να μην κινδυνεύσουν ούτε τα μεγαλύτερα παιδιά, ούτε οι ενήλικες.

Να σημειώσουμε πως όπως επίσης προκύπτει από τον νέο κανονισμό λειτουργίας,   όταν ένας Σύλλογος κάνει χρήση του Θεάτρου έχει και την αποκλειστική ευθύνη της ασφάλειας των συμμετεχόντων, μικρών και μεγάλων.

Για το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου η πρόεδρος Χριστίνα Λιγοψυχάκη

Για την Παιδική-Νεανική Χορωδία της Ορχήστρας των Κυκλάδων ο διευθυντής Νικόλαος Ρούσσος

Για τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σύρου-Ερμούπολης η πρόεδρος Νικολίτσα Αγγελοπούλου

Για την Ένωση Γονέων Σύρου-Ερμούπολης η πρόεδρος Φραγκίσκα Μηλιού

 

loading...