Διαδικασίες για αγορά οικοπέδου στο Κίνι με σκοπό να λυθεί το πρόβλημα της στάθμευσης

Ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τουριστικός οικισμός του Κινίου στην Σύρο είναι η στάθμευση των οχημάτων κατά τη θερινή περίοδο.

Ο Δήμος, εδώ και πολλά χρόνια μισθώνει δύο μεγάλους χώρους κοντά στην παραλία της περιοχής οι οποίοι χρησιμοποιούνται για τη στάθμευση οχημάτων, χωρίς ωστόσο να επαρκούν, ειδικά την περίοδο αιχμής του καλοκαιριού.

Έτσι, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, μετά από εισήγηση του αντιδημάρχου Οικονομικών, Γιάννη Πιταούλη και κατόπιν σχετικής απόφασης της Κοινότητας Άνω Σύρου, εγκρίθηκε ομόφωνα η έναρξη διαδικασιών για την αγορά ιδιωτικού οικοπέδου στον οικισμό το Κινίου με σκοπό την εξυπηρέτηση των αναγκών  στάθμευσης της περιοχής.

Το οικόπεδο θα αγοραστεί κατόπιν διενέργειας διαγωνισμού, ενώ για την αγορά προβλέφθηκε σχετική δαπάνη στον δημοτικό προϋπολογισμό του 2020.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόταση για την αγορά οικοπέδου στην περιοχή, αρχικά, είχε γίνει στο τέλος της προηγούμενης δημοτικής θητείας, από τον τότε αντιδήμαρχο, Δομένικο Σαγκινέτο.