“Δεν μπορεί να ξεπεράσει τον εαυτό του και τη δημαγωγική αντιπολιτευτική τακτική του”

0

Διευκρινήσεις σχετικά με τη διάλυση της εργολαβίας του έργου επέκτασης του αεροδρομίου Σύρου, δίνει ο δήμαρχος, Νίκος Λειβαδάρας με ανακοίνωση που εξέδωσε, απαντώντας παράλληλα, στην κριτική που του ασκήθηκε από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Ο κ. Μαραγκός, πριν σχολιάζει δημόσια και προτού κάνει υποδείξεις καλό θα ήταν να ενημερώνεται.

Όπως γνωρίζει μετά την συνέντευξη που έδωσε ο ανάδοχος της «3Κ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.»  στον τοπικό τύπο περί μη πληρωμής εργασιών που είχαν εκτελεστεί τόσο το 2018 όσο και καθ’ όλη τη διάρκεια του 2019, άμεσα, την ίδια ημέρα επικοινώνησα με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, όπου βρήκα άμεση ανταπόκριση και στις 14/10 ο Υπουργός, ενέκρινε τη δέσμευση ποσού ίσου με το υπόλοιπο της σύμβασης του έργου «Μικρή επέκταση του διαδρόμου προσαπογειώσεων αεροσκαφών στον κρατικό Αερολιμένα Σύρου. Ποσόν των 602.931,45 € και ισόποσης πίστωσης για την εκτέλεση του έργου. [(715.291,05 € -112.359,60 € ποσό των δύο εξοφληθέντων λογαριασμών) = 602.931,45 €]

‘Ήδη από το καλοκαίρι ο ανάδοχος λόγω της μη πληρωμής του, είχε προχωρήσει σε παύση εργασιών η οποία μάλιστα έγινε αποδεκτή από το Υπουργείο τον περασμένο Αύγουστο. Την εποχή δηλαδή που ο κ. Μαραγκός είχε αφήσει το νησί στον αυτόματο πιλότο. Κατά τη διάρκεια της δικής του θητείας το έργο περιήλθε σε αδιέξοδο με τον ανάδοχο να είναι απλήρωτος για όλες τις εργασίες που εκτέλεσε μέσα στο 2019. Αλήθεια ας μας ενημερώσει για τις ενέργειες που έκανε για να αποφευχθεί αυτό το αδιέξοδο. Όμως από ότι φαίνεται εκείνη την περίοδο το έργο του αεροδρομίου για το οποίο όψιμα τώρα κόπτεται ήταν μακριά από τις δικές του  προτεραιότητες. Και αποτελεί απίστευτο θράσος να εγκαλεί την παρούσα Δημοτική Αρχή.

Ενώ βρισκόμουν στην Αθήνα, στις 28/11 για την σύσταση του συμβουλίου της ΠΕΔ και τις εκλογές της ΚΕΔΕ, πληροφορήθηκα τη δυσμενή εξέλιξη της καταγγελίας της σύμβασης από τον ίδιο τον ανάδοχο του έργου.

Αμέσως επικοινώνησα με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και παρ’ όλο το φόρτο εργασίας που είχαν, τους μετέφερα το επείγον της υπόθεσης και έκλεισα ραντεβού για την Παρασκευή 29/11. Γι αυτό το λόγο παρέμεινα στην Αθήνα.

Συναντήθηκα αρχικά με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Λεονταρίτη, ο οποίος βρισκόταν στην Αθήνα και όταν πληροφορήθηκε το γεγονός επικοινώνησε  μαζί μου και στη συνέχεια από κοινού συναντηθήκαμε με τον Δ/ντή του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κ. Λέκκα και με τον ίδιο το Γενικό Γραμματέα κ. Καραγιάννη.

Του εκθέσαμε το πρόβλημα και το πόσο ζωτικής σημασίας είναι για το νησί μας η επέκταση του αεροδρομίου και ζητήσαμε την επίσπευση των διαδικασιών ώστε να συνεχιστούν άμεσα οι εργασίες για την ολοκλήρωση του έργου.

Μας διαβεβαίωσε ότι θα γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες άμεσα και είμαστε σε συνεχή επικοινωνία προκειμένου το έργο να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα. Αναμένουμε σύντομα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Όπως αντιλαμβάνεστε κύριε Μαραγκέ τα αντανακλαστικά μου ήταν πολύ πιο άμεσα και μάλλον εσείς μείνατε μαρμαρωμένος μετά τα αποτελέσματα των εκλογών και παραμείνατε απράγμων για θέματα που καίνε το νησί μας.

Ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Νίκος Λειβαδάρας

loading...