ΧΩΡΙΣ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ

Από χρόνια φωνάζω και όχι μόνο εγώ, ότι οι Συριανοί πρέπει να είναι ενωμένοι. Το νησί μας χρειάζεται ενότητα, αγωνιστική διάθεση και εγρήγορση όλων, μακριά από μικροκομματική πολιτική και συμφέροντα. Διότι δεν έχουμε περιθώρια αναμονής και αδράνειας και δεν μπορούμε να αφήσουμε τον τόπο μας να γυρίζει πίσω η να μένει στάσιμος.

Όλοι μαζί να αγωνιστούμε συντονισμένα και μεθοδικά για την αντιμετώπιση των δυσμενών καταστάσεων και των σοβαρών πληγμάτων που κατά καιρούς δέχεται η Σύρος μας, αφού και σαν έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είναι μόνο στα χαρτιά.

Οι δικοί μας άρχοντες φορείς & παράγοντες και όλος ο λαός του νησιού μας, πρέπει να αγρυπνούν διεκδικώντας τα συμφέροντα και τα δίκαια του νησιού μας.

Η αρνητική εξέλιξη διάλυσης της εργολαβίας μεταξύ του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών και της αναδόχου εταιρείας του έργου «Επέκτασης & Αναβάθμισης του Αεροδρομίου» σημαίνει οπισθοδρόμηση & υποβάθμιση του τόπου μας. Όταν τα άλλα γειτονικά νησιά έχουν κάνει τεράστια άλματα προόδου και μας έχουν αφήσει πολύ πίσω.

Διότι αν πάει κάποιος στα διπλανά νησιά, θα δει την πρόοδο και τη διαφορά σε σχέση με το νησί μας, πως ήταν τα νησιά αυτά πριν 30-35 χρόνια που βγαίνανε με τις βάρκες στην προβλήτα, ενώ τώρα έχουν διεθνή αεροδρόμια λιμάνια χώρους στάθμευσης πολλών εκατοντάδων αυτοκινήτων και άλλες υποδομές.

Το θέμα της ανάπτυξης & προόδου του νησιού μας είναι κοινό. Το πολεοδομικό, το αεροδρόμιο, το κυκλοφοριακό, η αξιοποίηση του στρατοπέδου, ο τουρισμός, το Πανεπιστήμιο, το νέο λιμάνι, η μαρίνα, το ακτοπλοϊκό και λοιπά, αυτά είναι κοινά και ενιαία. Και κοινός μας στόχος είναι η επίλυση αυτών των κρίσιμων, καυτών και χρόνιων προβλημάτων του νησιού μας που το υποβαθμίζουν.

Με τον χαρτοπόλεμο αναφορών και  συμβούλια  & διαβούλια όπως συνέβαινε κατά το παρελθόν με την καλή και πειθήνια κομματική τακτική, δε λύνονται τα προβλήματα και δεν κερδίζεται το αύριο του τόπου μας.

Από την αγωνία, πρέπει να περάσουμε στον αγώνα, ενωμένοι, διότι δεν έχουμε περιθώρια αναμονής, αδράνειας και χάσιμο χρόνου. Τη στιγμή μάλιστα που πρόσφατα ο Δήμος μας με οικονομικό κόστος, έχει αναθέσει το τουριστικό Marketing του νησιού μας σε εταιρεία για την υποστήριξη, προβολή και προώθηση της τουριστικής ανάπτυξής του.

Εκτός αν οι δικοί μας άρχοντες συνεχίσουν να εφαρμόζουν τη γνωστή δοκιμασμένη και αποτυχημένη τακτική του παρελθόντος. Να πετάνε χαρτοπόλεμο, επιζητώντας την ησυχία του νεκροταφείου  και την σιωπή της γαλήνης και της απραξίας, απολαμβάνοντας την ευδαιμονία της εξουσίας τους.

Όταν οι τοπικοί παράγοντες των γειτονικών νησιών μας, ανεβαίνουν επάνω και κάνουν ρήξεις και διαρρήξεις, τρίζουν τα δόντια προς όλες τις κατευθύνσεις, κομματικές και μη, κάνοντας ακόμη και λαϊκές κινητοποιήσεις. Και επιτυγχάνουν τον σκοπό τους αναβαθμίζοντας την ποιότητα της πόλης τους και του νησιού τους.

 

Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία,

Κωνσταντίνος Δαφνάς 

Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος  

loading...