Το κοινωνικό πρόσωπο του Πολιτιστικού Συλλόγου Πάγου – Συλλέγει είδη πρώτης ανάγκης και λέει όχι στον αποκλεισμό των νέων

0

Μια πολύ όμορφη και θετική πρωτοβουλία ανέλαβε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πάγου, δείχνοντας το κοινωνικό και φιλανθρωπικό του πρόσωπο.

Μετά από σχετική πρόσκληση, η οποία έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης από την τοπική κοινωνία, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πάγου, συγκέντρωσε σημαντικές ποσότητες ειδών πρώτης ανάγκης, τροφίμων, ρούχων κλπ, προκειμένου αυτές να διατεθούν στα παιδιά και στους νέους που τελούν υπό την προστασία και υποστήριξη της ΑΡΣΙΣ.

Τα μέλη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Πάγου, συγκεντρώθηκαν την Κυριακή προκειμένου να τακτοποιήσουν το συγκεντρωθέν υλικό και να προγραμματίσουν τις διαδικασίες αποστολής του.

Η ΑΡΣΙΣ είναι κοινωνική μη κυβερνητική οργάνωση που δραστηριοποιείται από το 1992 για την υποστήριξη των παιδιών και των νέων – κυρίως από 15 έως 21 ετών – και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους. Λειτουργεί με κέντρα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, την Κοζάνη και την Αλεξανδρούπολη, ενώ έχει αναπτύξει δραστηριότητες και σε πολλές άλλες πόλεις.

Αποστολή της ΑΡΣΙΣ είναι η ανάληψη δράσεων για την πρόληψη του κοινωνικού αποκλεισμού των νέων. Στο πλαίσιο αυτό, αναπτύσσει μεθοδολογίες και εργαλεία για την υποστήριξη των νέων, οργανώνει και συμμετέχει σε δίκτυα, συνεργάζεται με δημόσιες υπηρεσίες και μη κυβερνητικές οργανώσεις και διατυπώνει προτάσεις στο πεδίο της κοινωνικής πολιτικής για τα παιδιά και τους νέους.

loading...