Συνεχίζονται την Κυριακή οι έρευνες για τον εντοπισμό της 45χρονης από τη Νέα Ζηλανδία η οποία έκανε διακοπές στη Φολέγανδρο μαζί με το σύζυγό της.
Το μεσημέρι της Παρασκευής, 1/11/2019, η γυναίκα κατέβηκε από το ιστιοφόρο του ζευγαριού και επιβιβάστηκε μόνη της σε μικρό σκαφάκι για να πάει να ψωνίσει στη Φολέγανδρο.

 

Το απόγευμα τηλεφώνησε στον σύζυγό της και του είπε ότι μπαίνει ξανά στο μικρό σκάφος, για να επιστρέψει στο ιστιοφόρο.

Από εκείνη τη στιγμή τα ίχνη της χάθηκαν. Μετά από λίγες ώρες, ο Βρετανός ανησύχησε και ειδοποίησε το Λιμενικό που ξεκίνησε έρευνες.

Αυτές μέχρι στιγμής δεν έχουν αποφέρει καρπούς. Για το περιστατικό έχουν ενημερωθεί οι λιμενικές Αρχές Ίου, Φολέγανδρου, Μήλου, Νάξου και Θήρας.

Για τον εντοπισμό τής 45χρονης πραγματοποιούνται έρευνες από περιπολικά σκάφη του λιμενικού καθώς και από ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού,αλλά και από αρκετά ιδιωτικά σκάφη.

 

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:

Ενημερώθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής οι Λιμενικές Αρχές Ίου, Φολέγανδρου, Μήλου , Νάξου και Θήρας για περιστατικό 45χρονης αγνοούμενης αλλοδαπής στην περιοχή πλησίον κόλπου Αγκάλης ν. Φολεγάνδρου.

Συγκεκριμένα, η ανωτέρω  μετέβη με λέμβο μεσημβρινές ώρες της 01/11/2019 στην ακτή κόλπου Αγκάλης ν. Φολέγανδρου και έκτοτε αγνοείται.

Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό της, με τέσσερα (04) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τρία (03) ιδιωτικά σκάφη καθώς και ελικόπτερο Π.Ν. ενώ στις έρευνες από ξηράς συμμετέχουν στελέχη της οικείας Λιμενικής και Αστυνομικής Αρχής.

Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ τυχόν εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

loading...