Τα παραδοσιακά χοιροσφάγια είναι ένα έθιμο που κρατά για δεκαετίες στα νησιά των Κυκλάδων. Η ιεροτελεστία της σφαγής του χοίρου είναι πανάρχαια και πολύ διαδεδομένη, τόσο στα νησιά του νομού όσο και σε άλλες επαρχιακές πόλεις της Ελλάδος.

Το cyclades24, βρέθηκε στα χοιροσφάγια του Γιάννη Βουτσίνου, προέδρου της Κοινότητας Γαλησσά και σας παρουσιάζει ένα βίντεο – αφιέρωμα, μια ξεχωριστή εμπειρία που ξεκινά από το σφάξιμο του γουρουνιού, φτάνοντας έως και το ψήσιμο στον ξυλόφουρνο.

Δείτε και ακούστε πολλά και ενδιαφέροντα για την επεξεργασία του χοιρινού κρέατος, του λίπους, της κεφαλής, των άκρων του γουρουνιού, του λαιμού, της κοιλιάς, του δέρματος.

Όλα αυτά, χρειάζονται ανθρώπους με κατάλληλη δεξιοτεχνία, ώστε μαζί με τα απαραίτητα συστατικά, να τα μετατρέψουν σε λαχταριστές παραδοσιακές συνταγές που λίγοι γνωρίζουν.

Δείτε πως παρασκευάζεται το παραδοσιακό συριανό λουκάνικο και ενημερωθείτε για όλα τα προϊόντα που μπορούν να παραχθούν από τα χοιροσφάγια όπως η λούζα, η καπικόλα, το μπέικον, το απάκι, η πανσέτα και πολλά άλλα.

Στα χοιροσφάγια αξιοποιείται έως και το δέρμα του γουρουνιού
Το χοιρινό κρέας σε επεξεργασία
Ο Γιάννης Βουτσίνος μιλά για τα παραδοσιακά χοιροσφάγια
Το κρέας στο φούρνο σε παραδοσιακό ψήσιμο
Χοιρινό κρέας και κεφαλή γουρουνιού έτοιμα για το τραπέζι
loading...