Καταφτάνει ο «Γηρυόνης» στις Κυκλάδες. Μυθικά «βαφτίσια» έντονων επικείμενων καιρικών φαινομένων…

Ακόμα δεν την είδαμε την… βαφτίσαμε κιόλας! Φυσικά μιλάμε για την επερχόμενη, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, 48ωρη κακοκαιρία, που θα κάνει το πέρασμά της από τη χώρα μας πλήττοντας ανά κύματα περιοχές σε τρεις κυρίως φάσεις!

Από την «τριπλή» ιδιοτυπία της φαίνεται να εμπνεύστηκαν οι… «νονοί» της και της έδωσαν το όνομα του μυθικού τρισυπόστατου γίγαντα Γηρυόνη, του τρικέφαλου δηλαδή ή τρισώματου κατά άλλους, φοβερού πλάσματος που πάλεψε λυσσαλέα με τον ήρωα Ηρακλή, ο οποίος σκοτώνοντάς τον πραγματοποίησε τον δέκατο άθλο του!

Η αδυσώπητη πάλη του φοβερού γίγαντα με τον ήρωα αναπαρίσταται σε πάμπολλα αριστουργήματα της αρχαιοελληνικής τέχνης όπως στη μετόπη του «θησαυρού» των Αθηναίων στους Δελφούς, στη μετόπη του ναού του Δία στην Ολυμπία, στις δύο μετόπες του ναού του Ηφαίστου στην Αθήνα (Θησείο) και σε πολλά αρχαία μελανόμορφα ή ερυθρόμορφα αγγεία που έχουν διασωθεί, σηματοδοτώντας τη σημασία του αρχαίου μύθου στην αρχαιοελληνική ζωή και σκέψη.

Τρία λοιπόν τα κύματα, δύο ωστόσο θα είναι τα «πρόσωπα» του καιρικού «Γηρυόνη» που θα ενσκήψει στις Κυκλάδες με έντονες καθώς φαίνεται βροχοπτώσεις και θυελλώδεις νοτιάδες, την Δευτέρα 25/11 και την Τρίτη 26/11.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ