Οι νικητές του 10ου Διεθνούς Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού

Η σειρά «Insider’s Guide to Riga» του Οργανισμού Τουρισμού της Ρίγα είναι ο μεγάλος νικητής του Grand Prix στην 10η έκδοση του Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού

Οι νικητές του 10ου Διεθνούς Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού

Κατά τη διάρκεια της λαμπρής τελετής απονομής του 10ου Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού, που πραγματοποιήθηκε στις 4 Νοεμβρίου στην Αμοργό, η σειρά τουριστικών βίντεο με τίτλο «Insiders Guide to Riga” σε παραγωγή της DDB Latvia για τον οργανισμό Tourism Riga, απέσπασε το βραβείο Grand Prix, καθώς και το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Καλύτερη ταινία προβολής πόλης»

Η διεθνής κριτική επιτροπή επίσης αποφάσισε να απονείμει βραβεία σε ταινίες από 16 χώρες σε δύο διαγωνιστικές κατηγορίες, Ντοκιμαντέρ και Τουριστικές ταινίες & βίντεο.

Η χώρα με τις περισσότερες βραβεύσεις ήταν η Πορτογαλία με 5 συνολικά νικητές. Ακολούθησαν η Γαλλία, Ισπανία και Ελλάδα με τρία βραβεία, η Αυστρία και η Γερμανία με δύο. Αζερμπαϊτζάν, Κροατία, Ινδία, Λευκορωσία, Σερβία, Σλοβενία, Νότιος Αφρική, Τουρκία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής κέρδισαν από ένα βραβείο.

Το 10ο Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού έλαβε περισσότερες από 140 συμμετοχές από 30 χώρες, γεγονός που αναδεικνύει την ανταγωνιστικότητα και τον διεθνή χαρακτήρα του.

Μεταξύ της 31 Οκτωβρίου και 5 Νοεμβρίου, 75 επισκέπτες από 17 χώρες είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την ομορφιά του Αμοργιανού τοπίου, τις γεύσεις και την πλούσια γαστρονομική παράδοση, καθώς και την ευγένεια και την απαράμιλλη φιλοξενεία των Αμοργιανών.

Παράλληλα με τις προβολές του φεστιβάλ, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν ομιλητές όπως ο Λευκορώσος Βαϊρις Στραζτνς, Διευθυντής Δημιουργικού της εταιρείας DDV Latvia σε μια άκρως ενδιαφέρουσα παρουσίαση με θέμα «Η χρήση του Δημιουργικού βίντεο στην προβολή προορισμών χαμηλής αναγνωρισιμότητας».

Ο Ισπανός Σάντι Βαλντεπέρεζ, ειδικός σε θέματα τουριστικού μάρκετινγκ και διοργανωτής του διεθνούς φεστιβάλ «Terres Travel Festival» , μίλησε για την σπουδαιότητα του « Τουριστικού Μάρκετινγκ και νέα μέσα επικοινωνίας, Ποίηση & Σέρφινγκ».

Τον Ολλανδό λέκτορα της Σχολής Δημοσιογραφίας UCSS και δημιουργό, το 2010, του εκπαιδευτικού ντοκυμαντέρ μυθοπλασίας « Campus Doc»σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (CUNY), σε μια απολαυστική παρουσίαση με θέμα «Εικονικό εναντίον Πραγματικού» Τέλος είχαμε την χαρά να να ακούσουμε τον Αρίσταρχο Παπαδανιήλ, Παραγωγό και Σκηνοθέτη ταινιών κινουμένων σχεδίων, να μας παρουσιάζει το θέμα «Ένα γράμμα – Μια ιστορία: τουρισμός και κουλτούρα μέσω των κινουμένων σχεδίων»

Οι προβολές, οι ομιλίες, καθώς και η τελετή απονομής στο κόκκινο χαλί έλαβαν χώρα σε διαφορετικές αίθουσες του Ξενοδοχείου Aegialis Hotel & Spa.

Συνημμένα θα βρείτε την λίστα των νικητών του Φεστιβάλ ταινιών τουρισμού Αμοργού 2019.

Σχετικά με το Φεστιβάλ

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού είναι μια ετήσια τετραήμερη εκδήλωση η οποία οργανώνεται από τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Θολαρίων – Αιγιάλης, Αμοργού.

Ξεκίνησε το 2010 κατά την διάρκεια του 8ου Διεθνούς Συνεδρίου για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό ΥΠΕΡΙΑ και ο κύριος σκοπός του είναι να δημιουργηθεί μια διεθνής πλατφόρμα για την ενίσχυση του παγκόσμιου τουρισμού μέσω των οπτικοακουστικών μέσων και να ανταμείψει τις καλύτερες τουριστικές ταινίες και ταξιδιωτικά βίντεο στον κόσμο.

Από το 2017, το Φεστιβάλ Αμοργού είναι επίσημο μέλος της Διεθνούς Επιτροπής Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών – CIFFT, με έδρα την Βιέννη.

Who is Who

Irene Giannakopoulos: Amorgos Tourism Film Festival Director

Irene Lappa: Executive Amorgos Tourism Film Festival Director

Eleni Kountoupi: President of the Cultural Association of Amorgos Women

Alexander Kammel: CIFFT Director

Hugo Marcos: CIFFT General Secretariat – Member of the International Jury

Ioannis Melitopoulos: Art Director of the Amorgos Tourism Film Festival – President of the International Jury

John Driedonks: Member of the International Jury

Alison Womack: Member of the International Jury

Aristarchos Papadaniel: Member of the International Jury

Santi Valldeperez: Member of the International Jury

Lefteris Karaiskos: Mayor of Amorgos

Vairis Strazds: Creative Director of the winner film Insider’s Guide to Riga

Alexia Kouvela – Student of Journalism

Giuseppe Lombardi: Film Director of the winner film Italia: where WOW belongs

Antonis Kitsiki: Photographer of the winner film At Home

Evaggelos Tzoumanekas: Film Director of the winner film Elysia Yoga Convention 2019 – Amorgos, Greece

Eleni Skouta: Spouse of Evaggelos Tzoumanekas

Loic Phil: Film Director of the winner film As it Blooms