“Η μέγγενη του Υπουργείου Πολιτισμού στραγγαλίζει τις ιστορικότερες περιοχές του νησιού μας”

Ο δημοτικός συνδυασμός "Πρώτα η Σύρος" τάσσεται στο πλευρό του Συλλόγου Μελετητών για τα σοβαρά προβλήματα σε Ερμούπολη και Άνω Σύρο

0

“Η μέγγενη του Υπουργείου Πολιτισμού στραγγαλίζει τις ιστορικότερες περιοχές του νησιού μας”

Η Δημοτική Παράταξη «Πρώτα η Σύρος» στέκεται στο πλευρό του Συλλόγου Μελετητών Μηχανικών Νομού Κυκλάδων, υπογραμμίζοντας και πάλι την αναγκαιότητα δημιουργίας ευέλικτου, αποτελεσματικού και ουσιαστικού μηχανισμού προστασίας των κτιρίων του ιστορικού τόπου της Ερμούπολης και του οικισμού της Άνω Σύρου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σύλλογος μελετητών μηχανικών Κυκλάδων διαμαρτύρεται για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί της Σύρου, η οποία οδήγησε τον ιστορικό οικισμό της Άνω Σύρου σε κατάρρευση και ερήμωση, και στην ίδια πορεία οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια και το ιστορικό κέντρο της Ερμούπολης, χωρίς δυστυχώς να βρίσκει ανταπόκριση από τους εκάστοτε κυβερνώντες σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο. Δεν είναι η πρώτη φορά που και εμείς κρούουμε για το ίδιο θέμα τον κώδωνα του κινδύνου, και ας έχουμε πολλές φορές κατηγορηθεί ως κινδυνολόγοι.

Η μέγγενη του Υπουργείου Πολιτισμού, κυριολεκτικά στραγγαλίζει τις σημαντικότερες, από ιστορικής πλευράς, περιοχές του νησιού μας και τις καταδικάζει σε αργό και βασανιστικό θάνατο, δια της κατάρρευσης και της ερήμωσης.

Πιστοί στις προεκλογικές μας εξαγγελίες αλλά κυρίως με αίσθημα ευθύνης για το νησί μας, το οποίο έχει ανάγκη να ανασάνει, στέλνουμε μήνυμα σε κάθε πλευρά, ότι θα αγωνιστούμε για τον απεγκλωβισμό του ιστορικού κέντρου της Ερμούπολης και του μεσαιωνικού οικισμού της Άνω Σύρου, από τις δύσκαμπτες και πολυετείς διαδικασίες του Υπουργείου Πολιτισμού.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης οφείλει να παρέμβει ομόφωνα και συντεταγμένα προς την Κεντρική εξουσία, για το σκοπό αυτό, με κάθε τρόπο.

Δημοτική Παράταξη

«Πρώτα η Σύρος»