Η 47χρονη αλλοδαπή μέσα στο φουσκωτό της όπως ανευρέθει, μετά από ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που πραγματοποιήθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, και είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό της, τις πρωινές ώρες σήμερα, (40) ν.μ. νοτιοδυτικά ν. Φολέγανδρου, όπου είναι καλά στην υγεία της, Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019. Συγκεκριμένα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκε, πρωινές ώρες της 02-11-2019, ότι η εν λόγω αλλοδαπή είχε μεταβεί με λέμβο στην ακτή κόλπου Αγκάλης ν. Φολέγανδρου, μεσημβρινές ώρες της 01-11-2019 και έκτοτε αγνοούνταν. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ/STR

Απίστευτη περιπέτεια έζησε η 45χρονη τουρίστρια από τη Νέα Ζηλανδία, η οποία αγνοείτο από το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής από την Αγκάλη Φολέγανδρου, όπου είχε μεταβεί με λέμβο.

Η γυναίκα εντοπίστηκε 55 ναυτικά μίλια βόρεια του Ηρακλείου, μέσα σε βοηθητικό φουσκωτό σκάφος, από το πλήρωμα του ΠΛΣ 119, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου. Ήταν καλά στην υγεία της αλλά εμφανώς εξαντλημένη από την πρωτοφανή ταλαιπωρία.

Έφτασε στο λιμάνι του Ηρακλείου λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι και κατέβηκε από το σκάφος του Λιμενικού με τα πόδια σε πολύ καλή κατάσταση, μετά την περιπέτεια που έζησε μέσα στο μικρό φουσκωτό σκάφος χωρίς μηχανή, με το οποίο είχε πάει για να ψωνίσει κάποιες προμήθειες από κόλπο στη Φολέγανδρο, πλην όμως τα ρεύματα, όπως όλα δείχνουν την παρέσυραν, και βρέθηκε μεσοπέλαγα επί ώρες.

Ταξίδευε για μιάμιση μέρα χωρίς τροφή και νερό, ενώ το μοναδικό προϊόν που κατανάλωσε ήταν κάποιες καραμέλες που είχε στην τσέπη της.

Η γυναίκα διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Βενιζέλειο Νοσοκομείου Ηρακλείου για αξιολόγηση της κατάστασής της και τυχόν παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ όπως δήλωσε ο λιμενάρχης Ηρακλείου, όταν την εντόπισε το πλωτό σκάφος, η ίδια πολύ συγκινημένη ευχαρίστησε τον κυβερνήτη και το υπόλοιπο πλήρωμα.

Τo ιστορικό της υπόθεσης 

Το μεσημέρι της Παρασκευής, 1/11/2019, η γυναίκα κατέβηκε από το ιστιοφόρο του ζευγαριού και επιβιβάστηκε μόνη της σε μικρό βαρκάκι, το οποίο διέθετε μόνο κουπιά για να πάει να ψωνίσει στη Φολέγανδρο.

Το απόγευμα τηλεφώνησε στον σύζυγό της και του είπε ότι μπαίνει ξανά στο μικρό σκάφος, για να επιστρέψει στο ιστιοφόρο.

Από εκείνη τη στιγμή τα ίχνη της χάθηκαν. Μετά από λίγες ώρες, ο Βρετανός ανησύχησε και ειδοποίησε το Λιμενικό που ξεκίνησε έρευνες για τον εντοπισμό της.

Στήθηκε μια πολύ μεγάλη επιχείριση, καθώς κινητοποιήθηκαν οι λιμενικές Σαντορίνης, Ίου, Ηρακλέιου Κρήτης, Χανίων και Ρεθύμνου, όπως και πολλά ιδιωτικά σκάφη και ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Ευτυχώς, η περιπέτεια της 45χρονης είχε αίσιο τέλος.

 

loading...