Εργ/κό Κέντρο Κυκλάδων: “Το Νεώριο απέκτησε ξανά ζωή”

Tην πλήρη ικανοποίησή της για την ολοκλήρωση των διαδικασιών μεταβίβασης του Νεωρίου στην εταιρία ONEX και την υπόσχεση για άμεση καταβολή παλαιών δεδουλευμένων προς τους εργαζόμενους του ναυπηγείου, εκφράζει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Έπειτα από τις τελευταίες κατά κοινή ομολογία θετικές εξελίξεις για το νησί μας και την πόλη μας, οι οποίες δικαιώνουν όλους εμάς που αφενός αντισταθήκαμε στα σχέδια όσων επιθυμούσαν την μετατροπή του Νεωρίου σε μαρίνα και πάρκινγκ και αφετέρου πιστέψαμε και αγωνιστήκαμε για την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος.

Το Νεώριο απέκτησε ξανά ζωή , το νησί μας προσέλκυσε τα βλέμματα και το ενδιαφέρον πολλών πλοιοκτητών με αποτέλεσμα να εκτοξευθεί η ζήτηση εργατοτεχνιτών σε υψηλά επίπεδα και όλα δείχνουν ότι η διαφαινόμενη απαξίωση και η μιζέρια των τελευταίων ετών θα ανήκει πια στο παρελθόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Νέος «Πασχαλιάτικος» σεισμός στην Σύρο

Οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια σε όλους όσους πίστεψαν σε αυτόν τον πολυετή αγώνα, στους απλούς εργαζόμενους, στους συνταξιούχους, στο Δ/Σ του Εργοστασιακού Σωματείου στις πολιτειακές και πολιτικές αρχές αλλά και στους άξιους ιεράρχες μας.

Βεβαίως οι θετικές αυτές εξελίξεις δεν άρεσαν σε μια μικρή ομάδα που από το ξεκίνημα αυτό της επενδυτικής προσπάθειας έκαναν τα πάντα για να μην ολοκληρωθεί.

Το περίεργο είναι ότι οι απόψεις και η στάση αυτών, είναι ταυτόσημες με την στάση της προηγούμενης ιδιοκτησίας που αντί να ζητήσει συγνώμη για την κάκιστη διαχείρηση της και τα εκατομμύρια ευρώ που χρωστάει στους εργαζομένους, στους προμηθευτές στα ασφαλιστικά ταμεία κ.λ.π., τολμά να βγάζει ανακοίνωση κατηγορώντας αυτούς που συνέβαλαν στη διάσωση του ΝΕΩΡΙΟΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Μ. Καζαντζάκη: «Μία δημοτική αρχή εκτός τόπου και χρόνου»

Είναι προφανές ότι όλοι αυτοί και ο υπεύθυνος για την κατάσταση που είχε περιέλθει το Ναυπηγείο μας καθώς και οι λιγοστοί κατευθυνόμενοι συνεργάτες τους
στη ΣΥΡΟ έχουν κριθεί από τους πολίτες και την τοπική κοινωνία και έχουν απομονωθεί.

Κλείνοντας θέλουμε ως Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κυκλάδων να ευχηθούμε στο Νέο Ιδιοκτήτη, την ΟΝΕΧ τον κ. Ξενοκώστα και τους συνεργάτες του, καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο τους.

Το Δ/Σ του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κυκλάδων ήταν, είναι και θα παραμείνει στο πλευρό όλων των εργαζομένων και στο πλευρό του Σωματείου του Ναυπηγείου μας.