2η και 3η μέρα του 17ου ΥΠΕΡΙΑ και του 10ου Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή ολοκληρώθηκαν η 2η και η 3η μέρα του 17ου ΥΠΕΡΙΑ και του 10ου Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού!

0

2η και 3η μέρα του 17ου ΥΠΕΡΙΑ και του 10ου Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή ολοκληρώθηκαν η 2η και η 3η μέρα του 17ου ΥΠΕΡΙΑ και του 10ου Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού!

Και τα δύο είναι Διεθνή γεγονότα, με συμμετοχή από 18 χώρες, με σπουδαίους ομιλητές απο τον Ελληνικό και διεθνή χώρο, και με πάρα πολλές και ενδιαφέρουσες ταινίες από πολλές χώρες.

Οι γεναγήσεις ενθουσίασαν τους συμμετέχοντες, καθώς γνώρισαν το Μοναστήρι της Χοζοβιώτισσας,την Κάτω Μεριά της Αμοργού με τον Ελληνιστικό της Πύργο στην Αρκεσίνη,

την παραδοσιακή της Χώρα με το Βενετσιάνικο κάστρο της, και το λαογραφικό και Αρχαιολογικό της Μουσείο.

Την 2η μέρα έγινε αφιέρωμα  με θέμα «Τα άτομα με ειδικές ανάγκες στη σύγχρονη Κοινωνία». Η ενότητα αυτή υλοποιείθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» 

Οι ομιλίες που έγιναν ήταν:

Τουριστικό Μάρκετινγκ και Νέα Μέσα: Ποίηση και Σερφ», από τον Santi Valldepérez, Ειδικό στο Τουριστικό Μάρκετινγκ και Διευθυντή του Φεστιβάλ Ταξιδίων “Terres”.

 *«Ο Στόχος που έχει τεθεί από τον Πελάτη και οι προκλήσεις για την επίτευξή του, από την οπτική γωνία της Παραγωγής και του Πελάτη», από την Ομάδα της ταινίας Staycation.

*«Καυτή Γαστρονομία: Πέτρινοι Φούρνοι και η παράδοση του φουρνίσματος στις Κυκλάδες” από την Άννα Μαυρουδή, Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων .

 * “Το Εικονικό έναντι του Πραγματικού”, από τον John Driedonks, Ανώτερο Λέκτορα

*”Ένα γράμμα – Μια ιστορία” Μια Διήγηση για τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό μέσω Κινουμένων Σχεδίων», από τον Αρίσταρχο Παπαδανιήλ, Παραγωγό και Διευθυντή Κινουμένων Σχεδίων.

*”Η δημιουργική χρήση του βίντεο στην προώθηση λιγότερο δημοφιλών προορισμών. Η περίπτωση του Τουρισμού της Riga“,από τον Vairis Strazds, Δημιουργικό Διευθυντή του Τουριστικού Οδηγού “Insiders”.

 Μετά το τέλος των εργασιών και προβολών,  απόλαυσαν  πλούσιες γαστρονομικές εμπειρίες, και  συζητήσεις επί των θεμάτων της κάθε μέρας.

www.yperia.gr