Βαγγέλης Ρούσσος: Το παράδειγμα ενός αυθεντικού εργάτη και ενεργού πολίτη

0

Σε έναν από τους τομείς στους οποίους παρουσιάζει έλλειψη η Σύρος (διαχρονικά), είναι αυτός των ενεργών πολιτών. Είναι μικρός ο αριθμός των κατοίκων του νησιού, οι οποίοι αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες ή συμμετέχουν σε γενικές εθελοντικές δράσεις προς όφελος της περιοχής που ζουν, σε σχέση με το συνολικό πληθυσμό της πρωτεύουσας των Κυκλάδων.

Ένας εξ αυτών, είναι ο Βαγγέλης Ρούσσος (Νάπος), πασίγνωστος στην τοπική κοινωνία, εργολάβος οικοδομών στο επάγγελμα και μόνιμος κάτοικος στον οικισμό του Κινίου

Ο Βαγγέλης ποτέ δεν έκρυψε ότι ανήκει στην κατηγορία των τοπικιστών, τόσο για το νησί του, αλλά κυρίως για το χωριό του. Είναι εκλεγμένος σύμβουλος στην Κοινότητα της Άνω Σύρου, γεγονός που καταδεικνύει την αναγνωρισιμότητά του στην τοπική κοινωνία.

Κάποιοι τον θεωρούν ως τον ενεργότερο πολίτη στο Κίνι και κατά τα φαινόμενα, δεν έχουν άδικο. Εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, με ίδια μέσα και εξοπλισμό, χωρίς να ζητάει από τις τοπικές αρχές ανταλλάγματα και προσωπικές εξυπηρετήσεις, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες προς όφελος του χωριού του, για να καθαρίσει, να ευπρεπίσει και να διαμορφώσει δημόσιους χώρους, ρέματα, παραλίες κλπ.

Κι αν ορισμένοι πίστεψαν ότι ο Βαγγέλης εξάντλησε την προθυμία του προεκλογικά με σκοπό να κερδίσει πόντους στη μάχη του σταυρού, ο ίδιος φρόντισε να τους διαψεύσει, συνεχίζοντας και μετά τις εκλογές, να προσφέρει στον τόπο του με την ίδια ανιδιοτέλεια.

Την Τρίτη, 15/10, ανέλαβε μία ακόμη θετική πρωτοβουλία και παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε φθινοπωρινή περίοδο με τον κόσμο να έχει αφήσει πίσω του τις παραλίες, εκείνος προχώρησε σε καθαρισμό της πλαζ του Λωτού.

Και σίγουρα, θα ακολουθήσουν πολλές ακόμη στο μέλλον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here