Τα φθαρμένα ρούχα παραμένουν χρήσιμα στη Σύρο – Διαβάστε πως

0

Ρούχα που δεν χρειαζόμαστε πια μπορούν να δοθούν σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη, σε ιδρύματα ή φορείς που αναλαμβάνουν τη διανομή τους. Αν η κατάστασή τους δεν είναι καλή, τότε η ανακύκλωση είναι η λύση.

Κρατήστε τα φθαρμένα ρούχα και παπούτσια σας . Μην τα πετάξετε στους κάδους απορριμάτων. Σε λίγες μέρες στο νησί μας σε δύο σημεία θα έρθουν οι κόκκινοι κάδοι ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΦΘΑΡΜΕΝΩΝ ΡΟΥΧΩΝ και ΠΑΠΟΥΤΣΙΩΝ .

Η ανταπόδοση ανά τόνο θα προσφέρεται σε δωροεπιταγές από super market με διαχειριστή την Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Σύρου-Ερμούπολης

“Σε μία σύγχρονη κοινωνία, πρέπει να επικρατεί η συνείδηση των ανθρώπων, περί της προτεραιότητας της βιώσιμης διαχείρισης όλων των πρώτων και επεξεργασμένων βιομηχανικά υλών, υπό το πρίσμα της αλληλεγγύης, της φροντίδας προς τον άνθρωπο, της προστασίας του περιβάλλοντος και της αειφορίας. Ανακτώντας τα ΦΘΑΡΜΕΝΑ είδη, που είτε από συνήθεια είτε από ανάγκη, κατέληγαν μέχρι σήμερα στα σκουπίδια και τις χωματερές και επανατοποθετώντας σε κυκλοφορία με ένα σύγχρονο τρόπο, καλλιεργείται μια σωστή νοοτροπία αναφορικά με τα ζητήματα ανακύκλωσης . Είναι τόσο απλό σε όλους, να ανοίξουμε τον κάδο και να αποθέσουμε σ’ αυτόν ΦΘΑΡΜΕΝΑ είδη, που παλιότερα θα πετάγαμε στα σκουπίδια!

Με την ανακύκλωση ΦΘΑΡΜΕΝΩΝ ρούχων που προτείνουμε, και με σωστή διαχείριση, καταλήγει στα σκουπίδια μόνο το 2%, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό εξάγεται με σκοπό την επανάχρηση. Μέρος του υλικού, ανακυκλώνονται για δημιουργία ρούχων καθαρισμού, στουπιών. Από τα παλιά ρούχα μπορούν επίσης να φτιαχτούν φόρμες εργασίας, υλικό για ηχομόνωση και θερμομόνωση, γέμιση για τα καθίσματα των αυτοκινήτων, κτλ. Σε ένα σημαντικό ποσοστό προωθούνται επίσης οι αναγκαίες από την Ε.Ε. δράσεις ανακύκλωσης, απαλλάσσοντας χωματερές και ΧΥΤΆ από έναν τεράστιο και επιβαρυντικό όγκο χρήσιμων υλικών!”

loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here