Δύο ακόμη σημαντικές μελέτες προτίθεται να χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για έργα ύδρευσης και αποχέτευσης του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Όπως έκανε γνωστό τόσο ο δήμαρχος Νίκος Λειβαδάρας, όσο και ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αναλαμβάνει μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων τη χρηματοδότηση δύο μελλοντικών έργων της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Σύρου.

Πρόκειται για τη μελέτη ενεργειακής αναβάθμισης του εργοστασίου αφαλάτωσης Ερμούπολης, αλλά και τη μελέτη επέκτασης του αποχετευτικού δικτύου του νησιού με σκοπό την κάλυψη των οικισμών Ποσειδωνίας – Φοίνικα – Γαλησσά.

Ο κ. Λειβαδάρας ευχαρίστησε θερμά τον κ. Λεονταρίτη και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την προθυμία της να χρηματοδοτήσει τις δύο παραπάνω πολύ σημαντικές μελέτες, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια, στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας που πρέπει να διαπνέει όλες τις βαθμίδες αυτοδιοίκησης, θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό όλων των Δήμων του νομού.

loading...