Σύρος: Έτοιμος ο διαγωνισμός για μεγάλο λιμενικό έργο 4 εκ. ευρώ

0

Τα σκαριά βρίσκεται η διενέργεια διαγωνισμού για το μεγάλο λιμενικό έργο με τίτλο «Εμπορικό Κρηπίδωμα Λιμένα Ερμούπολης”.

Πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού 4 εκατομμυρίων ευρώ με διασφαλισμένη χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ και αφορά τη δημιουργία εμπορικού λιμανιού στην Σύρο.

Η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου – Ερμούπολης ειδοποίησε εγγράφως το Τμήμα Υποστήριξης Εφαρμογών και Υπηρεσιών Πληροφορικής του Υπουργείου Υποδομών και Δικτύων, ότι άμεσα θα προχωρήσει ανοιχτός δημόσιος διαγωνισμός για την ανάθεση του εν λόγω έργου.

Στο Καρνάγιο η δημιουργία του

Το σημαντικό λιμενικό έργο αφορά την κατασκευή κρηπιδώματος, στη συνέχεια του υφιστάμενου αλιευτικού καταφυγίου και μπροστά από τους υπάρχοντες χερσαίους χώρους στη θέση «Καρνάγιο», όπου υπάρχουν ναυπηγοεπισκευαστικές δραστηριότητες. Το έργο έρχεται σε πλήρη συμβατότητα με το Master Plan του λιμανιού Ερμούπολης, το οποίο βρίσκεται σε στάδιο έγκρισης από την ΕΣΑΛ.

Το προβλεπόμενο συνολικό μήκος του έργου θα είναι 197μ. περίπου και το ωφέλιμο βάθος 7μ., η στάθμη κυκλοφορίας του κρηπιδώματος θα διαμορφωθεί στο 1,60μ. η δε νότια πλευρά του θα θωρακισθεί με φυσικούς ογκόλιθους.

loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here