Ο εμπορικός κόσμος των Κυκλάδων σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Το 11ο Συνέδριο Εμπορικών Συλλόγων του νομού

0

Ξεκίνησε το Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, και ολοκληρώνεται την Κυριακή, στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού το 11ο Συνέδριο Εμπορικών Συλλόγων Κυκλάδων το οποίο πραγματοποιείται στην Τήνο, υπό την αιγίδα του Εμποροεπαγγελματικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου του νησιού.

Κατά την χθεσινή ημέρα, στο συνέδριο συμμετείχαν υψηλές πολιτικές παρουσίες του τόπου, όπως ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, οι βουλευτές Κυκλάδων, Φίλλιπος Φόρτωμας, Κατερίνα Μονογυίου και Νίκος Συρμαλένιος, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, ο αντιπεριφερειάρχης Επικοινωνιών, Μάρκος Δαδάος, ο δήμαρχος Τήνου, Γιάννης Σιώτος, η έπαρχος Τήνου, Αναστασία Δεληγιάννη – Άσπρου, όπως επίσης, ο καθολικός Αριχεπίσκοπος Τήνου – Νάξου, κ. Νικόλαος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Γιάννης Ρούσσος και αρκετοί εκπρόσωποι Εμπορικών Συλλόγων όχι μόνο του νομού, αλλά από διάφορες γεωγραφικές ενότητες της χώρας.

Το κεντρικό μήνυμα του συνεδρίου είναι: «εμπόριο» συνεργασία, αντοχή, ελπίδα. Κατά τη διάρκεια της πρώτης και βασικής ημέρας του συνεδρίου, υπήρξαν ομιλίες, αναφορές και συζητήσεις για όλα τα μεγάλα και μικρά ζητήματα που εντάσσονται στη γενικότερη σφαίρα του εμπορικού κόσμου, όπως ο απολογισμός της τουριστικής περιόδου 2019, κατά την οποία παρουσιάστηκε άνοδο στην προσέλκυση των επισκεπτών με ταυτόχρονη μείωση στις εισπράξεις των επιχειρηματιών.

Επίσης, παρουσιάστηκαν ενδιαφέροντα θέματα όπως η νέα εμπορική τάση των Open Mall, η Οδηγία της Ε.Ε. για τη μείωση χρήση των πλαστικών μίας χρήσης, η αγοραστική παιδεία, τα μουσικά δικαιώματα, τα POS και οι προμήθειες τραπεζών, ο θεσμός των υπεραγορών και η ισοπέδωση της μικρομεσαίας επιχείρησης, ο ασφαλιστικός φορέας ΕΦΚΑ, το νέο εργασιακό, η αλλοίωση της αρχιτεκτονικής – δόμησης στα νησιά και οι επιπτώσεις στις τοπικές οικονομικές κ.α.

Οι εργασίες του Συνεδρίου ολοκληρώνονται την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, όπου και θα ανακοινωθεί ο τόπος διεξαγωγής του 12ου Συνεδρίου Εμπορικών Συλλόγων Κυκλάδων.


*Οι φωτογραφίες και το βίντεο είναι από το tionstoday.gr

 

loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here