«Να πραγματοποιηθούν στα νησιά μας, δράσεις ενημέρωσης πολιτών και ασκήσεις για θέματα πολιτικής προστασίας»

Συνάντηση εργασίας του περιφερειακού συμβούλου Χαράλαμπου Κόκκινου, με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Νίκο Παπαευσταθίου

0

«Να πραγματοποιηθούν στα νησιά μας, δράσεις ενημέρωσης πολιτών και ασκήσεις για θέματα πολιτικής προστασίας»

Με αφορμή την παρουσία του στο 9ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Διαχείριση Θυμάτων Καταστροφών» και τις επιτυχημένες διακλαδικές ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 10 & 11 Οκτωβρίου 2019 στη Ρόδο, ο Χαράλαμπος Κόκκινος, Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Ρόδου και επικεφαλής του συνδυασμού «Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου», επισημαίνει και προτείνει σε δήλωση στα Μ.Μ.Ε. τα εξής:

Είναι θετικό που πραγματοποιούνται συνέδρια και ασκήσεις που αφορούν ζητήματα πολιτικής προστασίας στη Ρόδο, από Πανεπιστημιακούς και εξειδικευμένους φορείς. Αυτή η γνώση «να μεταλαμπαδευτεί» και οι ασκήσεις ετοιμότητας, θα είναι χρήσιμο να πραγματοποιηθούν και στα υπόλοιπα νησιά μας.

Οι προσπάθειες που υλοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, να συνεχιστούν εμπλουτισμένες με τις νέες εμπειρίες που υπάρχουν.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα – συνέπεια της κλιματικής αλλαγής – και η διαχείριση των εκτάκτων καταστάσεων, απαιτούν ενημερωμένους και προετοιμασμένους πολίτες.

Η πολιτεία (Κυβέρνηση, Αυτοδιοίκηση Α’ & Β΄ βαθμού) με οργάνωση και μεθοδικότητα, μπορεί να “εξακτινώσει» αντίστοιχες δράσεις χρήσιμες για τους πολίτες των νησιών μας”.

Ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, είχε συνάντηση εργασίας σε άριστο κλίμα, με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Νίκο Παπαευσταθίου, όταν υπηρεσιακά βρέθηκε στη Ρόδο, τον ευχαρίστησε για την προσφορά των στελεχών του ΕΚΑΒ στην περιοχή μας και ζήτησε τη συνεχή αρωγή της Πολιτείας, στον ευαίσθητο τομέα της υγείας στα νησιά μας.

Για την «Πνοή Δημιουργίας

Νοτίου Αιγαίου»

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος

Χαράλαμπος Κόκκινος

loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here