“Καταστροφικές οι συνέπειες από την τοποθέτηση βιομηχανικού τύπου ανεμογεννητριών”

Ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Μπιζάς για την αρνητική γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στα νησιά

0

“Καταστροφικές οι συνέπειες από την τοποθέτηση βιομηχανικού τύπου ανεμογεννητριών”

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου γνωμοδότησε ομόφωνα αρνητικά για την  Μ.Π.Ε. που αφορά στην Τροποποίηση της Α.Π. 7615 / 5-4-2018 υ.α. Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων του έργου με τίτλο “Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για τον Αιολικό Σταθμό Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ( ΑΣΠΗΕ ) ισχύος 15 MW , στη θέση Ράχη – Ξηροκόμπι Δήμου Άνδρου…”.

Στην τοποθέτηση του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κ. Μπιζάς τόνισε τις συνέπειες που θα υπάρξουν από την εγκατάσταση των βιομηχανικών τύπου ανεμογεννητριών στα νησιά.
Οι συνέπειες για το περιβάλλον και την τουριστική οικονομία θα είναι καταστροφικές και επώδυνες.
Οι πολίτες των νησιών αντιδρούν στα μεγαθήρια των 100 και 120 μέτρων και γενικά στις ανεμογεννήτριες που τοποθετούνται για την παραγωγή και εξαγωγή ενέργειας μέσω των καλωδίων της διασύνδεσης.
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μαζί με τους Δήμους Άνδρου,  Τήνου , Πάρου και Νάξου έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωσης σχετικής απόφασης.
Συνεχίζουμε με συνέπεια την αγώνα μας για την προστασία της μοναδικής φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς των νησιών μας.

Κώστας Μπιζάς
loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here